OTVOREN LOV NA AMBROZIJU

U okviru građanske inicijative ''Bez ambrozije – bez alergije'' 19. i 20. svibnja na području Sinja i okolice provest će se akcija uklanjanja ambrozije iz okoliša.

Akciji je prethodila podjela 7000 komada informativnih letaka o ambroziji i načinima njenog uklanjanja koji su tiskani uz financijsku pomoć Zaklade Kajo Dadić iz Splita, Grada Sinja i sinjske tiskare Marinadizain. Letke su građanima podijelili članovi mjesnih odbora s područja Grada Sinja i volonteri Srme. Letci su podijeljeni i u svim sinjskim osnovnim i srednjim školama za oko 4500 učenika, pa će informacija doći u gotovo svaku drugu obitelj.

Lecima se poziva sve vlasnike zemljišta da ovaj vikend 19. i 20.5. povodom Dana zdravih gradova svatko prema svojim mogućnostima provjeri svoje zemljište i ukloni s njega ambroziju. Volonteri Srme također će krenuti u inspekciju sinjskih potoka i rubnih gradskih površina, a akciji će se priključiti i nekoliko mjesnih odbora Grada Sinja i mladi izviđači.

Iako će ambrozija u cvatnju krenuti u srpnju, pravo vrijeme njenog uklanjanja iz okoline je ranija faza vegetacije, pa se tako može reći da je sa Danom zdravih gradova – lov na ambroziju tek otvoren i trajat će cijelo ljeto.

19.05.12