''Bez ambrozije – bez alergije''

U sinjskoj gradskoj vijećnici 11.5.2012.g. s početkom u 10 sati održan je sastanak u vezi provedbe građanske inicijative ''Bez ambrozije – bez alergije''.
Uz financijsku pomoć Zaklade Kajo Dadić iz Splita tiskano je 5000 komada letaka  za područje Grada Sinja. Dodatnih 2000 komada tiskala je sinjska tiskara Marinadizain za podjelu učenicima u sinjskim školama.
16 predstavnika iz Grada Sinja, Mjesnih odbora, Crvenog križa Sinj, Kulturnog središta Sinj, Vodovoda i čistoće i novinara razgovaralo je o najboljem modelu provedbe akcije koja ima za podizanje javne svijesti građana o zakonskoj obvezi uklanjanja ambrozije iz okoliša kroz podjelu informativno-edukativnog letka na čijoj je izradi sudjelovala. Ujedno se letkom pozivaju svi vlasnici zemljišta zahvaćenih ambrozijom na zajedničku akciju uklanjanja ambrozije 19. i 20.5.2012., a povodom 20.5. Dana zdravih gradova.

Dogovoren je Plan provedbe akcije:
-Letke će podijeliti Mjesno svaki u svojim naseljima i volonteri Srme učenicima i građanima
-Svaki Mjesno odbor, Udruga Srma i ostali zainteresirani organizirat će akcije  uklanjanja ambrozije iz okoliša 19. i 20.5.2012. sukladno svojim mogućnostima
-Udruga Cjelovit život organizirat će stručno izlaganje liječnika pulmologa i  Ivane Župić, stručne savjetnice Hrvatske poljoprivredne komore koja je sudjelovala i na izradi letka
-Medijsku promocija projekta vršit će se preko web stranice Srme, lokalnih web portala i Hit radija.
Nakon provedbe akcije javnost će se informirati o njenim učincima.

12.05.12