Sport

Zoran Žilić iz AK Kvarnera i hrvatska olimpijka Lisa Stublić pobjednici su 15. New balance polumaratona Sinj 2012.U organizaciji AK Sinj jučer je održan 15. sinjski New Balance polumaraton, koji je ujedno i 3. kolo Hrvatske cestovne lige (HUCIPT), ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu za 2012. godinu, juniorski kup u cestovnom trčanju i 6. utrka građana na 5 km. Iako je maratonce pratilo hladno vrijeme, uz mjestimičnu slabu kišu i susnježicu, odaziv natjecatelja je bio više nego dobar.U konkurenciji polumaratona nastupilo je 95 atletičara i 28 atletičarki. U utrci na 5 km (trka građana, juniorski cestovni kup) nastupila su 43 atletičara. U polumaratonskoj utrci kod atletičara najbolji je bio Zoran Žilić iz Kvarnera s vremenom 1:11:49, a kod atletičarki, prema očekivanju, ovu dionicu najbrže je pretrčala hrvatska olimpijka Lisa Stublić s vremenom 1:18:09. Među Sinjanima najbolji su bili kod atletičara Petar Delaš na 8. mjestu s osobnim rekordom 1:17:15, a kod atletičarki Ana Domazet Lošo koja je osvojila 16. mjesto s vremenom 1:49:08.
U ekipnoj konkurenciji najviše uspjeha imali su atletičari AK Aviokarte i atletičarke AK Agram. O d utrka na 5 km izdvaja se pobjeda Sandija Protića u utrci starijih juniora, te tanje samardžić iz AK Sinj u kategoriji starijih juniorki. Ž
U zbroju muških i ženskih rezultata u juniorskom natjecanju najbolji je bio AK Sinj u sastavu Jenjić, Vučić, Runje, Delaš i Samardžić. Pored priznanja za ovogodišnju utrku, atletičarima su na prigodnoj svečanosti podijeljene nagrade za cestovni kup u 2011. godini, u kojem treba izdvojiti Dragana Žilića, Mariju Vrajić i Petra Delaša koji je pobjedom prošle godine ostvario petu uzastopnu pobjedu u juniorskoj disciplini trčanja cestovnog kupa na 5 km. Svi rezultati objavljeni su na službenim stranicama HUCIPT-a


Jelena Kundid, osmogodišnja članica Motocross kluba 'Cetina' Grab, osvojila je 3. mjesto, a šesnaestogodišnji Petar Kundid 9. mjesto na prvoj utrci Prvenstva Hrvatske u motocrossu, koja je održana jučer u Požegi.U klasi MX 2 Petar je u prvoj utrci osvojio 11, a u drugoj 12 bodova, te je u ukupnom poretku zauzeo deveto mjesto s 23 osvojena boda.
Odličan rezultat osvojila je Jelena u klasi MX 50. Ona je u obje trke zauzela 3 mjesto, što je ujedno i njen ukupni plasman s osvojenih 40 bodova.
Slijedeća utrka održat će se 9. travnja u Savskom Marofu.

Ovoga vikenda igrani su susreti 3. i 4. HNL, kao i ŽNL. Donosimo rezultate klubova Cetinskog kraja.Nakon katastrofe u Makarskoj nogometaši Hrvaca na najbolji način isprali su dio gorčine svojim navijačima. U susretu 23. kola 3. HNL jug na svom terenu s 4:0 pobijedili su jednu od vodećih ekipa lige Neretvanca iz Opuzena. Željko Sablić dvaput je bio precizan s bijele točke, u 48. i 64. minuti, dok su po jedan pogodak dali TeoTomić i Jakov Marunica za desetu pobjedu Hrvaca.

Jučer su igrani susreti 4.HNL jug. Glavice su u Zmijavcima s 3:2 pobijedile domaću Croatiu,dok je s istim rezultatom OSK poražen na gostovanju kod Postira Sardi. U Vrlici na Š.C Česma odigran je susret županijske lige u kojem su Vrlika i Tekstilac podijelili bodove odigravši 1:1.

Stolnoteniski klub Sinj završio je prvi turnir u drugom dijelu 2. Hrvatske lige s jednom
pobjedom i dva poraza.
STK SINJ - STK NEC 4:0
STK SINJ - STK SPIN 0:4
STK SINJ - STK KAŠTELA 0:4
Za STK SINJ igrali su I. Barač, S. Bilić i D. Bo
IZVOR: WWW.FERATA.HR

 

02.04.12