Unutarstranački izbori HDZ-a

U općinskim i gradskim organizacijama na području Cetinskog kraja počeli su unutarstranački izbori HDZ-a.                     

Sinoć je održana izborna skupština triljskog HDZ-a, na kojoj je za novog predsjednika odabran gradsonačelnik Trilja Ivan Šipić. Od 111 pozvanik članova, skupštini su se odazvala 93 člana. Osim predsjednika, izabran je i novi Gradski odbor od 14 članova te 6 izaslanika za Županijsku izbornu skupštinu. Za izaslanika koji će Triljane predstavljati na općem saboru u Zagrebu izabran je Ivan Bugarin.

Sinoć je u Otoku na izbornoj skupštini, kao jedini kandidat za predsjednika Općinske organizacije HDZ-a, ponovno izabran Branko Samardžić. Samardžić će predstavljati i otočke članove HDZ-a na općem saboru stranke koji bi se trebao održati 20. svibnja u Zagrebu. Za izaslanike na županijskoj stranačkoj skupštini izabrani su Ivan Grgat i Branko Samardžić. Uz predsjednika stranke izabrano je i predsjedništvo od 17 članova. Prije ove izborne skupštine provedeni su izbori za predsjednike temeljnih ogranaka. Na čelu temeljnog ogranka Otok je Ivan Grgat, u Gali Marko Mravak, u Rudi Jozo Bitunjac, a u Udovičićima Petar Džaja. Skupštini je od 90 članova nazočilo njih 75.

Sinoć je u vrličkom gradskom kinu održana izborna skupština HDZ-a grada Vrlike. Za čelnika gradske organizacije HDZ-a ponovno je izbaran dosadašnji predsjednik Ivan Ćorić, koji je bio jedini kandidat. Ćorić će Vrličane ujedno predstavljati i na općem saboru stranke koji će se održati 20. svibnja u Zagrebu.
Pedeset pet skupštinara za svoje izaslanike na županijskoj izbornoj skupštini izabralo je Stipu Romića i Branka Marasa. Pored predsjednika, izabrano je i 15 članova predsjedništva.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

31.03.12