"Adriatic sport 6. Mosor Grebbening“

Drage trekerice i trekeri,
Prijave za „Adriatic sport 6. Mosor Grebbening“ su otvorene! Mosor,jedan od klasika treking utrka u Hrvata,vas nestrpljivo očekuje.Ova godina je po mnogo čemu drugačija od dosadašnjih za Mosor Grebbening i zatreking pokret u Hrvatskoj.Za Grebening je novina povratak u ligu,a u ligi je novina nikad veći broj utrka(12),i pojavljivanje generalnog sponzora u većini utrka.Tako je i Grebbening ove godine dobio generalnog sponzora tvornicu rublja „Galeb Omiš“,i to sa svojom novom kolekcijom donjeg sportskog rublja „Adriatic sport“.

Iz godine u godinu treking konkurencija je sve žešća,što se vidi i po rekordnom broju natjecatelja iz Hrvatske koji ide na UTMB 2012.
Samim time će i ovogodišnja ultra biti malo duža,ali i trčljivija,sa nekoliko novih i na trekingu još neviđenih detalja.Mnogo atraktivnog grebena,markiranih i nemarkiranih staza,dijelova koji ultrašima već godinama nedostaju Very Happy,šumskih stazica,zanimljivih uspona,a pogotovo onoga što uz greben čini zaštitni znak Mosor Grebbeninga-očaravajućih pogleda.U objavi utrke smo najavili i elemente sa vodom,tako da Ultraši na sve budu spremni.Možda koji perforator zaluta pod vodu? Zbog dužine Ultra ove godine starta u 08:00,a imat ćemo i dovoljno dug dan jer Grebening nikada nije održan u kasnijem terminu.Imat ćemo i 2-3 kontrolne točke sa vremenskim limitom,tako da nam natjecatelji ne dolaze na cilj u ponoć,već će sa manjim brojem kontrola u poredak iza onih koji su završili cijelu ultru.

Light kategorija će također biti nešto sasvim novo,te vjerujemo da će natjecatelji doista uživati u stazi koju smo im pripremili.

Jogging katekorija će po dužini i terenu biti na tragu prošlogodišnje,no ipak dovoljno različita i jednako atraktivna da privuče mnogo novih a posebno lokalnih trekera.Na Jogging kategoriju možete povesti i vaše malene planinare ukoliko imaju 10 i više godina i ukoliko ste stalno uz njih. Na Jogging kategoriji samostalno mogu nastupati natjecatelji s napunjenih 16 i više godina.

Zemljovidi utrke sa ucrtanim kontrolnim točkama za jogging i light kategoriju biti će objavljeni na našoj web stranici dva dana prije utrke,u četvrtak 26.04.2012.,dok će ultraši svoju trasu saznati tek na prijavama.Napominjemo da svi natjecatelji na prijavama dobivaju zemljovid utrke.

Info i prijave
Prijaviti se možete isključivo putem službene web stranice organizatora Planinarsko-ekološke udruge „Gata“trposnjik.com,na kojoj možete pronaći Info dokumenat sa svim detaljnim informacijama vezanim za prijavu i ovogodišnji Grebbening. Prijave su otvorene do petka 20.04. nakon čega više ne zaprimamo On-line prijave.Nakon tog datuma moguće su prijave na kontakt mail ili mob. organizatora,ali ne garantiramo da ćete dobiti službenu majicu utrke,pa vas zato molimo da se prijavite na vrijeme.

Smještaj,prehrana i dodatne aktivnosti
I ove godine organiziran je smještaj po promotivnim cijenama u mobilnim kućicama u kampu Galeb i u apartmanima u blizini starta i cilja(kamp Galeb).Također kamp Galeb i njihova agencija Almisa-Larus za sve zainteresirane nude mogućnost prehrane u restoranu Brguja i organizaciju dodatnih aktivnosti u danima nakon Grebbeninga.Za sve informacije oko smještaja,prehrane i izleta kontaktirajte na

T: 021 864 430, E: almissa-larus@galeb.hr
.almissa-larus.hr; kamp.galeb.hr

Napomena za majice:
Svi natjecatelji koji su prošle godine bili na Grebbeninguprimjetili su da Galeb ima komodnije majice od većine ostalih proizvođača,tj. da imaju dobre stare veličine.Zato vam preporučujemo da naručujete manju veličinu od danas standardnih.

Ostalo:
Za sve natjecatelje koji nisu smješteni u blizini cilja,u suradnji sa kampom Galeb smo osigurali besplatno tuširanje u sanitarnim prostorijama kampa.
Obaviještavamo sve natjecatelje da uz 30% popusta na sve artikle mogu nabaviti Enervit direktno od tvrtke Sport Janus. Također vas informiramo da u Splitu Enervit možete kupiti u Hervisu i Intersportu.
Za sve ostalo u vezi Grebbeninga pratite naš web trposnjik.com ili nas kontaktirajte na email grebbening@gmail.com

Nema startnine za UltraGrebbening pobjednike!
Organizatori Mosor Grebbeninga nastavljaju dugogodišnju tradiciju da Ultra pobjednici imaju besplatnu startninu,te im na taj način zahvaljujemo na uspjesima postignutim na Mosorskom grebenu.
ult

1. Ivan Ferenčak (2007.), 2. Silvo Rožman (2008.), 3. Dragomir Bili Čović (2009.) i 4. Ante Pešić Golub (2010. i 2011.)

ult-zene

 1. Simona Trobec (2007.), 2. Darija Bostjančić (2008. i 2010.) , 3. Ivana Kastelc (2009.) i Nikolina Šustić (2011.)

Srdačan pozdrav i vidimo se na u Omišu!

Organizacijski tim „Adriatic sport 6. Mosor Grebbeninga“

30.03.12