Miro Bulj traži ostavku gradske vlasti

Nezavisni vijećnik Miro Bulj prozvao je danas na konferenciji za novinare sinjsku gradsku vlast koja već gotovo tri mjeseca nije sazvala sjednicu Gradskoga vijeća, te je poručio kako bi bilo najkorektnije da svi daju ostavke.Bulj je podsjetio kako je zadnja sjednica održana prije 80 dana, točnije 27. prosinca prošle godine, iako se prema Statutu Grada Sinja sjednice trebaju održavati najkasnije svakih devedeset dana, a pet dana prije održavanja istu je potrebno sazvati.

Iako je ranije tražio da se sjednice Gradskoga vijeća održavaju češće, Bulj je promijenio mišljenje.

'Na ovakav način sjednice Gradskoga vijeća uopće se ne trebaju održavati, jer sinjska gradska vlast sve odluke donosi kao da je na pazaru ili peškariji. I Proračun za 2012. godinu donešen je na trgovački način', kazao je Bulj, koji je još jednom podsjetio na brojne probleme u gradu Sinju, na koje upozorava već duže vrijeme, od gospodarstva, velikog broja nezaposlenih, iseljavanja mladih, do komunalnih problema, praznih vojarni i loše organizacije zdravstvene skrbi.

'Izgubili smo tri godine, a svaki dan je bitan. Ova vlast je narod prevarila i obmanila. Ovaj grad nije zaslužio ovakvu vlast. Najkorektnije bi bilo da daju ostavku, jer nisu ispunili ono što su obećali. Što prije odu to bolje, jer nemaju viziju razvoja', kazao je Bulj dodavši kako Sinj ima potencijala, kako u gradu Sinju, tako i izvan Sinja, među brojnim Sinjanima koji su na ključnim funkcijama, od raznoraznih institucija do ministarstava.

Osim kritika upućenih aktualnoj, Bulj je kritizirao i sve dosadašnje vlasti, ustvrdivši kako niti jedna nije prepoznala potencijale ovoga kraja, jer su na vlast dolazili samo radi vlasti.

'Kroz Gradsko vijeće nemamo priliku boriti se, jer ova vlast ne prihvaća nikakve prijedloge, već ih bojkotira', zaključio je Bulj na kraju konferencije, dodavši kako će uskoro u suradnji s udrugama i građanima poduzeti aktivnosti oko osamostaljivanja sinjske ispostave županijskog Doma zdravlja.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

13.03.12