Ponedjeljak, 18.12.2017.

Izložba ‘Tko je bila Wally Neuzil?’


U organizaciji Kulturno-umjetničkog središta Sinj u utorak 19. prosinca u 19 sati u Galeriji Galiotović svečano će biti otvorena izložba ‘Tko je bilaWally Neuzil’.
Walburga ‘Wally’ Neuzil (1894. – 1917.) postala je poznata 1998. godine kada je njen portret, kojeg je naslikao slavni umjetnik bečke moderne Egon Schiele, zaplijenilo Državno tužilaštvo New Yorka, SAD, pod optužbom da je umjetnina otuđena tijekom nacističkog režima i da je nelegalno pripala muzeju u čijem je postavu. Ova presuda je rezultirala nizom slučaja umjetničkih restitucija kao i zakona te regulacija za imunitete umjetničkih posudbi.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Provođenje akcije ‘Pješak’

U utorak, 19. prosinca od 9 do 13 sati, na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provesti će se akcija ‘Pješak’.
Uz ostale prekršaje koji ugrožavaju sigurnost sudionika u prometu, naglasak će biti na prekršajima počinjenim od strane pješaka i prekršajima koje vozači čine prema pješacima.
Slijedom navedenog, iz PU SD podsjećaju sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja prometnih propisa, posebno kada su u pitanju pješaci, kao najugroženija skupina sudionika u cestovnom prometu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Preventivna kampanja ‘Manje oružja, manje tragedija’

U sklopu nacionalne preventivne kampanje ‘Manje oružja, manje tragedija’, u utorak, 19. prosinca 2017. s početkom u 12 sati, u Osnovnoj školi Dinka Šimunovića u Hrvacama, održati će se predstava pod nazivom ‘Bembo i prijatelji protiv mina’, namijenjena učenicima nižih razreda osnovnih škola s područja Hrvaca, Potravlja, Bitelića i Vrlike, te djeci iz dječjih vrtića iz Hrvaca i Vrlike.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR