Nedjelja, 18.12.2016.

Ako padne Proračun nećemo predložiti Odluku o privremenom financiranju!


Povodom sutrašnje (ponedjeljak, 19. prosinca 2016. u 17 sati) rasprave o gradskom Proračunu za 2017. godinu, priopćenjem za javnost oglasili su se prvi čovjek vladajuće Nezavisne liste – dr. Stipislav Jadrijević i gradonačelnica Kristina Križanac.
Poštovani sugrađani,
s obzirom na političku situaciju u Gradskom vijeću grada Sinja, a odnosi se na neprihvaćanje Izmjena i dopuna Proračuna za 2016.godinu , kao i moguće neprihvaćanje Proračuna za 2017. godinu, kao odgovorni nositelji izvršne vlasti smatramo korektnim obavijestiti javnost.
U slučaju nedonošenja Proračuna grada Sinja za 2017. godinu  izvršna vlast NL.dr.Stipislav Jadrijević neće predložiti Odluku o privremenom financiranju, te očekuje da svi politički dionici prihvate odgovornost za naredno razdoblje.

NL. dr. Stipislav Jadrijević                    
Dr. Stipislav Jadrijević


Obnašateljica dužnosti gradonačelnika
Kristina Križanac
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kazalištarci imaju dvije nove predstave za djecu


Sinjski kazalištarci za svoje najmlađe gledatelje pripremaju dvije nove predstave.
U ponedjeljak, 19, prosinca, u 11 sati Dječji dramski studio upriličit će premijeru predstave ‘Djed Mraz i čarobni oblak bajki’ S. Škobića, u režiji Ž. Viculina. Ova je predstava za učenike OŠ Ivana Lovrića, a isti dan u 17 sati za sve ostale koji je žele pogledati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Danas se slave Očići

Danas, na četvrtu nedjelju došašća slave se Očići – adventski običaj posvećen očevima.
Kao i Materice, Očići također imaju dugi crkveni i narodni običaj koji se svodi na čestitanje Očića muškarcima u obitelji. Ovaj dan posebno je drag najmlađima jer čestitaju svim znanim muškarcima, nakon čega se oni ‘otkupljuju’. Međutim, za razliku od Materica i običaja darivanja, očevi se otkupljuju obično novcem. Nije riječ o velikim iznosima, ali mali čestitari, čestitajući svim muškarcima koje poznaju, ipak mogu tijekom Očića skupiti zavidnu svoticu.
Očići su prigoda da se muškarci i međusobno počaste, uglavnom nekom dobrom kapljicom ili kojom gastronomskom delicijom.
Kao i kod Materica,običaj se zadržao kod brojnih obitelji u Cetinskom kraju, koje čuvaju tradiciju hrvatskog naroda.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Skupština VAD-a: Svečana Alka u Vukovaru, Marko Babić počasni član alkarskog Društva


U Vukovaru će se prirediti svečana Alka, a heroj Vukovara pukovnik HV-a Marko Babić počasni je član VAD-a, prijedlozi su koji su danas jednoglasno prihvaćeni na redovitoj godišnjoj skupštini VAD-a.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR