Petak, 18.12.2015.

Svečana Skupština VAD-a u Muzeju Sinjske alkeU prigodi završetka godine u kojoj je brojnim aktivnostima obilježena 300. Alka sutra (19. prosinca 2015. godine, subota) će se s početkom u 11 sati u Projekcijskoj dvorani Muzeja Sinjske alke održati svečana Skupština Viteškoga alkarskog društva Sinj.
Pored izvješća o realiziranim projektima povodom ove velike obljetnice članovima Viteškog alkarskog društva, bivšim alkarskim dužnosnicima i sudionicima alkarske povorke,  pojedincima, ustanovama i institucijama koje su pomogle u provođenju projekata kojima se obilježila ova velika obljetnica.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

KUD Vrilo gostuje u Bebrini

U subotu (dana 19. prosinca 2015. godine) folklorna sekcija i muška klapa KUD-a ‘VRILO’ Obrovac Sinjski gostovat će u Bebrini kod Slavonskog broda na manifestaciji ‘Advent u Bebrini’.
Ovom prigodom članovi folklorne sekcije navedenog KUD-a izvodit će Sinjsko kolo dok će klapa izvesti splet Božićnih i dalmatinskih pjesama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Grad Trilj dijeli božićnice umirovljenicima!

Gradonačelnik Grada Trilja, Ivan Šipić, donio je Zaključak o dodjeli poklon bona u vrijednosti 150,00 kuna – ‘Božićnice’, za umirovljenike koji imaju prebivalište na područja grada Trilja, a koji imaju mirovinu do 1.600,00 kuna (ako imaju i inozemnu mirovinu da skupa ne prelazi iznos 1.600,00 kuna), kao i korisnicima zajamčene minimalne naknade, po popisu Centra za socijalnu skrb – Sinj.

Podjela poklon bona će se vršiti, za umirovljenike predočenjem preslika osobne iskaznice, OIB-a i preslika odreska zadnje mirovine, (za inozemnu mirovinu potvrdu banke), a za korisnike stalne pomoći predočenjem preslika osobne iskaznice, prema utvrđenom popisu Centra za socijalnu skrb Sinj.

Dodjela će se vršiti u prostorijama gradske uprave od 21. prosinca 2015. (ponedjeljak) do 30. prosinca 2015. (srijeda) u vremenu od 9,00 do 14,00 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR