Nedjelja, 18.12.2011.

Biciklistički spustBiciklistički klub Krš iz Splita organizira utrku u disciplini biciklistički spust. Utrka će se održati  u nedjelju 18. prosinca na stazi GREDA pokraj mjesta Bitelić (gdje je paragliding sletište).
Manifestacija počinje u 10.00 službenim treninzima, a završava  finalnom vožnjom koja je na rasporedu u 15.00. Očekuju se natjecatelji iz šire regije, a sama manifestacija označava zatvaranje downhill sezone u Hrvatskoj.

Pozivamo sve zainteresirane dođu i svojim prisustvom podupru vozače.

Ukratko: dođite, vidite, navijajte.

Dar za Božić - novi dom!Božić 2011. sedmeročlanoj obitelji Župa iz Trilja, u kojoj je dvoje teško bolesne djece i koja živi od mirovine 75-godišnjeg oca, bit će jedan od najljepših Božića. Zahvaljujući dobroti svojih sumještana, jučer su uselili u svoj novi dom. Akcija izgradnje novoga doma za obitelj Župa, koja je živjela u 40-tak kvadrata stare i trošne kuće bez sanitarnog čvora, počela je 5. srpnja ove godine. Potpuno novu kuću gradilo je 200-tinjak mještana Trilja, Otoka i Udovičića. Akciji su se pridružili i poduzetnici s područja Trilja koji su donirali potreban građevinski materijal, Grad Trilj i članovi moto kluba Noćni jahači koji su prikupili 12.000,00 kuna za kuhinjski namještaj.

Zahvaljujući dobroti i zajedništvu, koji se danas rijetko gdje viđa, obitelj Župa ovaj će Božić dočekati u potpuno opremljenoj prizemnici s krovom, u 110 kvadrata, s kupatilom, wc-om, četiri spavaće sobe, te dnevnim boravkom i kuhinjom.

Triljski župnik don Stipe Ljubas jučer je obavio blagoslov obitelji Župa i njihovog novog doma.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prikupljene 73 nove doze krvi

U prostorijama sinjskog Crvenog križa jučer je održana pretposljednja ovogodišnja akcija dragovoljnog darivanja krvi. Akciju su organizirali Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, Udruga navijača Hajduka 'Torcida Cetinski kraj' i braniteljska zadruga 'Patriot', a prikupljene su 73 doze krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.

Prema riječima predsjednika sinjskog Crvenog križa Ante Omrčena, akciji se odazvalo 90 dragovoljnih davatelja krvi, no zbog zdravstvenih razloga 17 dvatelja nije moglo dati krv.

Posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi održat će se 27. prosinca u Tijarici, gdje se također očekuje veliki odaziv dragovoljnih davatelja krvi.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

U organizaciji Udruge za mali nogomet Sinj u sinjskoj sportskoj dvorani večeras počinje 30. božićno-novogodišnji turnir 'Sinj 2011'., za koji je prijavljeno 55 ekipa, te još 8 veteranskih. U okviru turnira igra se i pozivni turnir djece 'Škole nogometa u malom balunu' za koji je prijavljeno 8 ekipa. Donosimo raspored.

Nedjelja, 18. prosinca 2011.
18:00 h C.B. Bubamara – Jukić DAM
18:50 h Š.D. Dicmo – Neredni 1950
19:40 h Bistro Antonio – Torcida C.B. King
20:30 h Sutina – C.B. Snoopy
21:20 h Galex – Azra 1986

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest o podjeli božićnih poklon paketa korisnicima stalne pomoći Centra za socijalnu skrb sa prebivalištem na području Grada Sinja

Dana  19. i 20. prosinca (ponedjeljak i utorak) 2011. godine u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa dijelit će se božićni poklon paketi korisnicima pomoći za uzdržavanje prema evidenciji Centra za socijalnu skrb Sinj. Poklon pakete osigurao je Grad Sinj.

Podjela će se vršiti:
- u ponedjeljak 19. 12. od 10:00 do 18:00 sati,
- u utorak 20. 12. od 08:00 do 18:00 sati.

Obvezno predočenje osobne iskaznice korisnika pomoći.

IZVOR: GRAD SINJ

Kino danas

U sinjsko kino stigla je Sumrak saga: Praskozorje–1. dio. Film će se prikazivati večeras s početkom u 20 sati, te u ponedjeljak u 19,30 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR