Subota, 18.12.2010.

Sinj dobio klizališteSinjani će ove zime uživati u 'ledenoj bajci'. Grad je osigurao 160 tisuća kuna za postavljanje montažnog klizališta na Trgu dr. Franje Tuđmana, koje će biti otvoreno od 23. prosinca do 6. veljače 2011 godine. Ukupni trošak, koji uključuje održavanje klizališta i zapošljavanje nekoliko djelatnika, procijenjen je na oko 250 tisuća kuna. Klizalište je površine 200 metara kvadratnih i kapaciteta 50 osoba. Bit će otvoreno cijeli dan, osim za vrijeme dnevnog održavanja i kišnog vremena.
Cijena ulaznica, koja uključuje i iznajmljivanje klizaljki, bit će 10 kuna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

 

Obavijest

Dana  20. i 21.prosinca (ponedjeljak i utorak) 2010. godine u prostorijama Crvenog križa dijelit će se božićni poklon paketi korisnicima stalne pomoći prema evidenciji Centra za socijalnu skrb  Sinj. Podjela će se vršiti od 09,00 do 19,00 sati uz predočenje osobne iskaznice nositelja pomoći.
Poklon pakete je osigurao Grad Sinj.

Kino danas

Na repertoaru sinjskog kina od četvrtka do subote je glazbeni film 'Step up 3' koji će se prikazivati s početkom u 19 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

KOŠARKA
2. krug košarkaškog Kupa Krešimira Ćosića:
18.12.10. subota-18,00 Zabok : Alkar
Pobjednik ovog susreta bit će domaćin Ciboni 28.12.2010 god.

RUKOMET
Poslijednje kolo jesenskog dijela natjecanja 2.HRL-Jug (rukometaši), 18.12.10. subota, 15,00 Olimpija Vodice : Kamičak
18,00 Trilj Pršut Voštane : Trogir

MALI NOGOMET
29. sinjski malonogometni Božićno-novogodišnji turnir, 18.12.10. subota, 19,00 izvlačenje parova u prostorijama UMN-Sinj, Tripalov voćnjak.

RIBOLOV
Izvještajno-izborna skupština ŠRD 'Cetina' Sinj, 18.12.10. subota, 17,00 restoran Gaz-Blizanci
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Socijalna samoposluga odjeće i obuće

Udruga Srma organizira socijalnu samoposlugu odjeće i obuće za građane u potrebi s područja Grada Sinja i gradskih naselja. Samoposluga se organizira u utorak i srijedu u palači Tripalo ispod crkve u vremenu od 10-17 sati. Prvoga dana u utorak 21.12. odjeću i obuću besplatno mogu preuzeti umirovljenici s mirovinom do 1.600,00 kuna i primatelji socijane pomoći, a drugoga dana podjele u srijedu 22.12. nezaposleni. Građani će sami birati što im treba uz obvezno predočenje osobne iskaznice i zadnjeg odreska od mirovine i socijalne naknade, te redovno ovjerenog kartona nezaposlene osobe. ...

Prometnice uglavnom prohodne

'Snijeg na području Cetinskog kraja padat će još nekoliko sati', najavio je u 9 h mladi meteorolog Ivan Šolić – 'Vakula'.
Prema njegovim prognozama, potpuni prestanak oborina očekuje se krajem dana. No zbog niskih temperatura snijeg će se zadržati na tlu. Maksimalna temperatura zraka u Sinju danas neće prelaziti iznad 2 stupnja Celzijeva, a tako će biti i sutra. 'Vakula' upozorava na vrlo niske temperature koje bi sutra u ranim jutarnjim satima mogle zahvatiti cijelu Dalmatinsku zagoru. U višim predjelima temperatura bi se mogla spustiti i do - 15 stupnjeva. Porast temperature očekuje se tek od ponedjeljka. Snijeg je prekrio cijeli Cetinski kraj, ima ga oko 20 cm, a najviše na vrličkom području - mjestimice i više od 30 cm. Državne ceste su prohodne, no promet se odvija usporeno. Na snazi je i dalje zabrana prometovanja za kamione, tegljače i šlepere, te autobuse bez zimske opreme na Državnoj cesti Trilj – Kamensko. I na ostalim cestama sva vozila moraju imati zimsku opremu. Djelatnici zimske službe sinjske Nadcestarije ceste čiste prema prioritetima. Tretiraju se najprije državne, a zatim županijske, pa tek onda lokalne ceste. Prema potrebama mještana čiste se i ceste 2. i 3. razine. Djelatnici JKP Vodovod i čistoća od ranih jutarnjih sati čiste gradske ulice. Prioritet im je centar Grada i prilazi javnim ustanovama osobito Domu zdravlja prema kojem je promet otežan zbog radova na proširenju ceste Put Ruduše. Stoga s odjela Hitne medicinske službe apeliraju na građane da pacijente, ukoliko mogu, dovedu sami. Manjih problema ima i u ospkrbi električnom energijom na niskonaponskoj mreži, no ove zastoje djelatnici HEP-a vrlo brzo uklanjaju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Odgođen miting gimnastičara

Zbog vremenskih (ne)prilika odgođen je za večeras najavljeni prvi dio Božićnog mitinga mladih gimnastičara Sinja i Cetinskog kraja. Miting će biti održan u srijedu, 22. prosinca.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Snijeg otežava promet u gotovo cijeloj zemlji, a osim u unutrašnjosti poteškoća ima i u Istri, na sjevernom Jadranu i Dalmaciji.
Ponegdje na kolniku ima ugažena ili zaleđena snijega, pa je potrebno voziti izuzetno oprezno.
U podvelebitskom i podbiokovskom dijelu jadranske magistrale, te u dalmatinskom zaleđu jak vjetar dodatno otežava i usporava promet. Zbog jake bure na dionici jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja i na Krčkom mostu zabranjen je promet autobusima na kat, vozilima s kamp prikolicama i motociklima (I. skupina).
Također, zbog niskih je temperatura mjestimice jače izražena poledica pa savjetujemo vozačima da, ukoliko voze u koloni, održavaju propisani razmak.
Zbog zimskih uvjeta zabrana je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na Jadranskoj magistrali (D 8) između Senja i Karlobaga te na glavnim cestama kroz:
u Lici:
- D1 Grabovac-Drežničko Selište- Korenica- Udbina-Gračac- Knin
- D 23 Kapela-Žuta Lokva-Senj
- D 25 Korenica-Lički Osik-Karlobag
- D 42 Josipdol-Poljanak,
- D 50 Žuta Lokva-Otočac-Perušić-Lički Osik; Gospić-Lovinac-Gračac
- D 52 Špilnik-Korenica
- D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo
- D 218 Užljebić-Donji Lapac- Sučević
- D504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj
- D 522 Udbina- Gornja Ploča
i na županijskim i lokalnim cestama na području Gospića i Otočca.

u Šibensko-Kninskoj županiji
D1 Pađene-Knin-Vrlika
D33-GP Strmica- Knin-Drniš
Zbog snijega i poledice savjetujemo krajnje opreznu vožnju na brzoj cesti Solin-Klis te na cestama splitskog i šibenskog područja. Zimski su uvjeti na D 220 Trilj-Kamensko i malograničnom prijelazu Slivno.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK