Petak, 18.12.2009.

Gradski vijećnik Miro Bulj predao Općinskoj državnoj odvjetnici materijale o tijeku privatizacijskih procesa u Autoprijevozu Sinj

Gradski vijećnik Miro Bulj danas, 18. prosinca, predao je državnoj odvjetnici Ankici Marasović materijale  o tijeku privatizacijskih procesa u Autoprijevozu Sinj za koje on smatra da nisu u skladu sa zakonom, odnosno  da su pojedine provedene na štetu  društvene odnosno državne i gradske imovine  Grada Sinja. Bulj  smatra kako tadašnji gradonačelnik Nikola Tomašević nije imao ovlasti potpisati takvu dokapitalizaciju. Bulj je rekao kako je  sjednici glavne Skupštine Autoprijevoza nije nazočio predstavnik grada Sinja kao suvlasnik, a napravljen je zapisnik o održanoj skupštini i odluka o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala, te je ista predana na Upisnik Trgovačkom sudu u Splitu. Bulj ističe kako je sve  što je rekao svima u Sinju posve dobro poznato jer o tome pjevaju i price na grani. Materijale Autoprijevoza predao je  općinskom državnom odvjetništvu prvenstveno kako bi profunkcionirala pravna država. Ovo je samo početak, kaže  Bulj, ovo sam obećao svojim biračima i obećanje ću ispuniti.

Obavijest za radnike Dalmatinke Nove

Stečajni upravitelj  Dalmatinke Nove Vedran Šeparović  pozvao je  sve radnike Dalmatinke da mu dostave zdravstvene  iskaznice  i iskaznice uzdržavanih članova obitelji zbog odjave  iz tvrtke. Nakon odjave, radnici će se moći prijaviti na Zavod za zapošljavanje. Iskaznice se trebaju donijeti u ponedjeljak ili utorak kod Ane Jelinčić.

Dožupan Luka Brčić posjetio zavod fra Ante Sekelez u Vrlici i Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske

Tradicionalno pred Božić, predstavnici Splitsko-dalmatinske županije obilazi ustanove i udruge na području Cetinskog kraja. Dožupan Luka Brčić posjetio je jutros zavod fra Ante Sekelez u Vrlici i Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske gdje je uručio  donacije. Nakon Vrlike dožupan Brčić posjetio Svetište Gospe sinjske gdje je razgovarao s gvardijanom fra. Božom Vuletom te udijelio čekove po 10 tisuća kuna za humanitarni rad u Svetištu i za pomoć u liječenju Mariju Efendiću. U pogledu Marijeva liječenja dožupan je obećao kako će Županija  i nadalje pomagati u liječenju.

Obavijest

U okviru Božićno–novogodišnjeg programa članovi Sinjskog pučkog kazališta danas, 18. prosinca, će izvesti predstavu Mira Gavrana „Veliki zavodnik“. Početak je u 20,00 sati u gradskom kinu. Ulaznice se mogu nabaviti u knjižari Duga. Dio sredstava od prodaje ulaznica namijenjen je za pomoć odjeljenju Centra Juraj Bonaći.

Oabvijest

Dugopoljski KUD Pleter i i KUD Radovan iz Zadra danas, 18. prosinca, od 19  sati održati će adventski koncert koji će se održati  u Dugopoljskom domu kulture.

Obavijest

Zbog zimskih uvjeta i hladnog vremena  Braniteljska zadruga „Patriot“ iz Dabra  otkazala je najavljeno druženje  druženje  braniteljskih Udruga  na poligonu  koje se trebalo održati sutra, 19. prosinca.  U okviru zajedničkog druženja trebala je biti održana i akcija darivanja krvi koja će se ipak održati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj. Uz članove Patriota, akciju darivanja u Crvenom križu suorganizirali su  članovi Udruge  maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata SD županije, Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a SD županije, Udruge "Torcida Cetinski kraj" i gradskog društva Crvenog križa Sinj.  Akcija će se održati od 9 do 11 sati.

Obavijest

Sutra, 19. prosinca, će se u hotelu Alkar s početkom u 12 sati upriličiti tradicionalna podjela božićićnica  članovima obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Božićnice će dodijeliti gradovi Sinj, Trilj i Vrlika te općine Hrvace i Otok. Prije toga u 11 sati održat će se redovita godišnja skupština Udruge roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja s područja Cetinskog kraja.

Prigodni koncert sinjske Gradske glazbe i njihovih gostiju

Sutra, 19. prosinca, će se u okviru Božićno-novogodišnjeg programa u Gradskom kinu s početkom u 19,30 sati održati prigodni koncert sinjske Gradske glazbe i njihovih gostiju.

Sport

Sutra, 19. prosinca, se igra  posljednje kolo ovog dijela A2 košarkaške sezone u Trilju. U 18 sati igraju Cetina i Alkar.

Za 28. Božićno-novogodišnji malonogometni turnir “Sinj 2009.” prijavilo se četrdesetak ekipa. Turnir počinje u ponedjeljak, 21. prosinca.

Triljski turnir na kojem sudjeluje 50 ekipa počinje u nedjelju, 20. prosinca.  

Stanje na cestama

Dionicom Jadranske magistrale (D 8) između Bakra i Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je prometovanja za I. i II. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle i vozila s natkrivenim teretnim prostorom), a od Senja do Karlobaga te na Paškom mostu zabrana je prometovanja samo za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim i županijskim cestama: ...