Utorak, 18.12.2007.

Aukcijom slika do invalidskih kolica


U Sinju je pokrenuta humanitarna akcija za pomoć osobama koji su stopostotni invalidi. Udruga tjelesnih invalida grada Sinja, organizirala je aukciju slika, a prihod od prodaje namijenjen je za kupnju invalidskih kolica jednoj djevojčici, članici udruge. Svoju veliku plemenitost pokazali su i mnogobrojni sinjski umjetnici, koji su za ovu prigodu darovali 55 vrlo vrijednih slika. Na samoj prvoj večeri kupljeno je 16 slika, a organizator očekuje kako će do 23. prosinca do kada traje izložba i prodaja slika u prostoru "Tripalove vile" sve slike biti prodane.

Ovom prigodom, osim što je puno pomogao u realizaciji ove akcije, Grad Sinj je kupio šest slika. Presretan ovakvim početkom akcije Vojislav Barać, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Sinja je kazao:

- čovjeku srce puca od radosti kada vidimo ovakvu lijepu gestu naših sugrađana. Zato ovi blagdani koji nam dolaze će uistinu biti još radosniji. Zahvalu upućujem svim ljudima dobre volje, svim našim donatorima, Gradu Sinju, samostanu Gospe Sinjske i svim medijima, jer bez
njih nebi bilo ove ljepote i plemenitosti. Vjerujem kako ćemo uspijeti u nakani, a to je imati dovoljno sredstava za kupnju invalidskih kolica našem članu - zaključio je na kraju Barać.
IZVOR: www.glasdalmacije.com

SINJSKO PUčKO KAZALIšTE



U četvrtak, u 20h u kinu se premijerno igra drugi dio predstave "Zavod za zapošljavanje". Scenarist i režiser Bruno Barać nam objašnjava kako je riječ o komediji, teme su lokalne, svakodnevne i svima dobro poznate.

KRONIKA 92

PP SINJ, 16.12.2007. g., oko 14,00 sati, u mjestu Krivodol, grad Trilj, šezdesešestogodišnjak je prilikom pokušaja gašenja vatre na otvorenom prostoru zadobio opekotine. Liječnička pomoć mu je pružena u DZ Sinj nakon čega je prevezen u KBC Split, gdje su mu utvrđene TTO. Hospitaliziran je u KB Križine.
PP SINJ, 17.12.2007.g. oko 05,30 sati, nakon pružene liječničke pomoći u DZ Sinj, preminuo je šezdesetogodišnjak, kod kojeg je utvrđena smrt od posljedica smrzavanja. Na tijelu nisu uočeni tragovi nasilja. Tijelo pokojnika je prevezeno na Odjel patologije zbog obavljanja obdukcije.
IZVOR: PU SD