Ponedjeljak, 18.12.2006.

IZBORI U OTOKU

Jučer su se u Općini Otok prvi put održali izbori za vijeća Mjesnih odbora. Prema privremenom izviješću općinskog Izbornog povjerenstva Općine otok za izbore u vijeća Mjesnih odbora, u MO Otok na glasovanje je izišlo 12,23 % birača. Najviše glasova osvojio je HDZ - 57,09 % ili 177 glasova, te će u vijeću imati 4 člana. Lista Hrvatski pravaši - Hrvatski pravaški pokret osvojila je 24,19 % ili 75 glasova, te će ga u vijeću predstavljati 2 člana. HSP je osvojio 18,70 %, odnosno 58 glasova što mu je osiguralo 1 vijećničko mjesto u vijeću MO Otok.
U tri Mjesna odbora: Ruda, Gala i Udovičići svoje liste je prijavila samo Hrvatska demokratska zajednica. U Rudi je glasovalo 22,94 % birača, u Gali 17,76 %, a u Udovičićima 23,56 % birača.
članovi vijeća izabrani su na mandat od 4 godine.
Službeni rezultati će biti poznati danas poslijepodne.

Počinje podjela poklon-paketa

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja pripremilo je oko 400 božićnih poklon paketa korisnicima pomoći za uzdržavanje, civilnim invalidima i članovima Kluba liječenih alkoholičara Sinj. Paketi se mogu predignuti danas i sutra od 7,30 u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj.
Poklon pakete će i ove godine dobiti i umirovljenici s mirovinom manjom od tisuću i pet stotina kuna. Oni će svoje pakete predizati od srijede a za njih je Grad osigurao 2 tisuće i 100 paketa.

Skupština Udruge obitelji poginulih i umrlih branitelja Sinja i Cetinskog kraja

Predstavnici Udruge obitelji poginulih i umrlih branitelja Sinja i Cetinskog kraja jutros su na spomenik poginulim braniteljima Domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće. Nakon toga je u gradskoj vijećnici Grada Sinja počela redovita godišnja sjednica Udruge, kojoj nazoče predstavnici gradova i općina s područja Cetinskog kraja.
U hotelu Alkar u 12,00 sati gradonačelnici Sinja, Trilja i Vrlike, te načelnici Otoka, Hrvaca i Dicma, podijelit će božićnice roditljima, udovicama i djeci poginulih i umrlih hrvatskih branitelja.

"BETLEHEMSKO SVJETLO"

Izviđači porječani «Malin» u Sinj su sinoć iz Zagreba donijeli «Betlehemsko svjetlo» kojeg čuvaju u svojim prostorijama u Oš «Marka Marulića».
Na svetoj misi za djecu, u nedjelju u 9,00 sati, Betlehemsko svjetlo izviđači će predati svećenicima Svetišta čudotvorne Gospe Sinjske.

HUMANITARNA AKCIJA

U samostanskom prostoru, u Glavičkoj ulici broj 5, otvorena je prodajna izložba Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonacci «Darujte vaše drage darovima korisnika». Izložba će biti otvorena do 23. prosinca, a može se posjetiti od 9,00 do 12,00 i od 16,00 do 20,00 sati.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA

U Galeriji Galiotović postavljene su dvije izložbe: izložba fotografija «Sinj i Cetinska krajina iz zraka», koju su organizirali Foto video udruga Sinj i Aero klub Sinj, te izložba plakata i ostale arhivske građe nastale tijekom 50 godina Pučkog kazališta Sinj.

IZLOžBA U TRILJU

U Muzeju triljskog kraja otvorena je izložba starinskih predmeta pod nazivom «Božić kraj ognjišta». Na izložbi su prikazani predmeti koji su izišli iz uporabe a u prošlosti su ih koristili stanovnici Cetinskog kraja. Izložba će biti otvorena do sredine siječnja, a može se pogledati od 8,00 do 14,00 sati.

KONCERT UčENIKA OGš JAKOVA GOTOVCA

Sutra će se, s početkom u 20,00 sati u dvorani Osnovne glazbene škole «Jakova Gotovca» u Sinju održati će se koncert učenika ove škole.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20,00 sati prikazuje se film «Vrati se». Glavne uloge igraju Penelope Cruz i Carmen Maura.

SPORT

U najvažnijem susretu A2 košarkaške lige sinoć su u Trilju košarkaši ekipe «5 bunara» iz Zadra pobijedili Cetinu 94:83.

U triljskom kinu sinoć su izvučeni parovi božićno - novogodišnjeg malonogometnog turnira «Trilj 2006/2007» na kojem će nastupiti 52 ekipe. Turnir počinje sutra u 18,00 sati, a prije toga će se odigrati revijalni malonogometni susret između ženskih ekipa Trilja i čaporica.

Sutra u Dubrovniku u susretu košarkaškog kupa Hrvatske igraju Dubrovnik i Alkar.