Petak, 18.11.2022.

Delegacija Grada Sinja u Vukovaru


Vukovar danas obilježava 31. obljetnicu sloma herojske obrane grada i agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba u kojoj je poginulo i nestalo 2717 hrvatskih branitelja i civila.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prigodnim programom u Sinju obilježen Dan sjećanja


U organizaciji Grada Sinja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Sinju je danas obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.
Program je počeo u 9 sati polaganjem vijenaca na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Uz savjetnicu gradonačelnika Boženu Romac vijence su položili zamjenici predsjednika Gradskog vijeća Grada Sinja Smilja Pogačić i Nikola Vučković, gradski vijećnici, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Grada Sinja, predstavnici političkih stranaka, predstavnici Viteškog alkarskog društva i drugi.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Cetinjani odali počast žrtvama ŠkabrnjeKao i Vukovar, i Škabrnja se danas prisjeća žrtava masakra koji se dogodio na isti dana kada su četnici i JNA ušli u Vukovar – 18. studenog 1991. godine.

U koloni sjećanja u Škabrnji sudjelovali su brojni žitelji Cetinskog kraja, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, gradova i općina Cetinskog kraja, alkari i alkarski momci, članovi Udruge Gaj Laberije Sinj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda


Pred nama je novi sportski vikend iz kojeg izdvajamo…

Subota, 19. studeni

Košarka
HT Premijer liga, 8. kolo:
18,00 h: DepoLink Škrljevo – Alkar

Nogomet
Druga NL, 14. kolo:
13,30 h: Hrvace – Mladost Ždralovi
Prva ŽNL, 11. kolo:
14,00 h: OSK – Omiš

Rukomet
Druga HRL-jug (m), 6. kolo:
16,30 h: Kamičak – Krilnik
18,00 h: Trilj – Biograd
Druga HRL-jug (ž), 9. kolo:
20,00 h: Petason-Vranjic – Sinj
16,30 h: Zadar – Trilj

Ragbi
Prvenstvo Hrvatske, 5. kolo:
14,00 h: Sinj – Mladost Zagreb

Boćanje
Prva HBL-jug, 3. kolo:
15,00 h: Hajduk Rašica – Otok
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR