Ponedjeljak, 18.11.2013.

U Sinju do sada prikupljeno preko 1700 potpisa



Na sinjskoj Pijaci jučer je započelo prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma, koje je pokrenula Građanska inicijativa Stožer za obranu hrvtaskog Vukovara. Kako doznajemo, do sada je prikupljeno preko 1700 potpisa. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uslijed potresa oštećeno nekoliko objekata

Prema neslužbenim informacijama, uslijed potresa koji je jutros zatresao šire područje Cetinskog kraja na nekoliko obiteljskih kuća i drugih objekata nastala je materijalna šteta.
Tako smo saznali kako se u jednoj obiteljskoj kući na području Glavica urušio metar kvadratni stropa te su popucali zidovi. U OŠ ‘Kamešnica’ u Otoku nastala su manja oštećenja na pojedinim zidovima, a u dogovoru sa županijskim uredom Državne uprave dogovoreno je kako se nastava danas neće održavati te su učenici pušteni kućama.
Svi građani koji imaju oštećenja na svojim objektima štetu mogu prijaviti u svojim gradskim, odnosno općinskim upravama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darivanje krvi u Dicmu i Sinju

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj ovoga tjedna održat će se dvije akcije dragovoljnog darivanja krvi.
Prva akcija održat će se u srijedu, 20. studenog u dicmanjskom restoranu Sunshine, u vremenu od 9 do 13 sati. Suorganizator akcije je Klub dragovoljnih davatelja krvi Dicmo.
Dan poslije, 21. studenog akcija će se održati u Sinju, u prostorijama Crvenog križa, također u vremenu od 9 do 13 sati. Suorganizator ove akcije je Klub dragovoljnih davatelja krvi Sinj.
Organizatori pozivaju sve zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu akcijama kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Liga veterana NSŽSD: Dugopolje predvodi kolonu

Nakon 8 odigranih kola Lige veterana NSŽSD vodeće je Dugopolje sa 16
bodova.
Rezultati 8. kola: Vinjani – Dugopolje 2:3, Čaporice-Trilj – OSK 2:3, GOŠK
- Tekstilac 1:0, Jadran KS – Sveti Jakov odgođeno.

Poredak: Dugopolje 16, GOŠK 16, Sveti Jakov 15, Jadran KS 15,
Čaporice-Trilj 11, OSK 7, Tekstilac 6, Brnaze 2, Vinjani 0.
Petar Norac-Kevo

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Uspješno održana ‘Noć kazališta’

Prošle subote u sinjskom gradskom kinu održana je međunarodna kulturna manifestacija ‘Noć kazališta’, koju je organiziralo Sinjsko pučko kazalište.
U bogatom programu, osim domaćina, koji su izveli predstavu ‘Božićna bajka’, nastupili su susjedi iz Trilja – Dramska udruga ‘Most’ koja je izvela svoju uspješnicu Mrtvine. Nakon njih, sinjskoj publici predstavili su se Kazalište Moreta Kaštel, dubrovačko kazalište ‘Kolarin’, KUU ‘Mosor’ Gata te Draftteatar ‘Tuzla’.
Predsjednik Sinjskog pučkog kazališta Željko Viculin istaknuo je kako je ovogodišnja ‘Noć kazališta’ bila nezaboravna.
‘Publika je bila oduševljena, izvođači zadovoljni, a mi domaćini presretni jer smo našim sugrađanima i njihovim gostima priuštili zadovoljstvo gledanja šest predstava. Posjeta publike je bila iznad očekivanja, predstave je gledalo više od 300 gledatelja. Hvala svima koji su svojim trudom doprinijeli još jednoj promociji kako kazališta tako i našeg grada’, naglasio je Željko Viculin.

IZVOR: WWW.FERATA.HR