Petak, 18.11.2011.

Radnici prekinuli štrajk glađu!Nakon tri dana trojica radnika sinjskog Autoprijevoza danas iza 15 sati prekinula su štrajk glađu. Podsjećamo, radnici su štrajk glađu počeli u srijedu rano ujutro u 5,30 sati zbog, kako kažu, neopravdanih otkaza koje im je uručio direktor Joško Jerkan.
Sa štrajkom su prestali nakon što ih je predsjednik HUS-a Ozren Matijašević izvijestio o sastanku s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem od kojega je dobio konkretne dokaze o poduzetnim radnjama od strane DORH-a po kaznenim prijavama.
Radnike koji su tri dana štrajkali glađu posjetili su brojni građani Sinja i Cetinskog kraja, sinjski gvardijan i župnik, lokalni političari, kao i predstavnici nekih političkih stranaka.
Prije prekida štrajka, radniku Slavku Bračulju je pozlilo te je pozvana hitna pomoć. Vidno iscrpljeni od trodnevnog štrajka glađu, radnici su zahvalili svima koji su im na bilo koji način pružili podršku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR                                                             

Sport

Pred nama je još jedan bogat sportski vikend iz kojeg izdvajamo:
Subota 19.11.2011
Košarka
A1 liga 7. kolo 19,30h Alkar-Kvarner

Nogomet
2. HNL 14. kolo 14,00h Međimurje-Junak
3. HNL jug 16. kolo 14,00h Omiš-Hrvace
4. HNL Jug 15. kolo 14,00h OSK-Madost P

ŽNL
14,00h Tekstilac-Vrlika

Rukomet
2. HRL-jug 9. kolo 16,30h RK Kamičak-RK Metković 1963
18,00h Trilj Pršut Voštane-Trogir
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST GO SDP-a SINJPoštovani sugrađani,
Izjava premijerke Jadranke Kosor dana u središnjem Dnevniku prije dva dana zaprepastila je sve one koji bolje poznaju situaciju oko privatizacije „Autoprijevoza Sinj“. Kako nitko iz Grada Sinja nije našao za potrebnim obraniti čast i ugled  svih onih koji su na vrijeme upozoravali na sumnju u nepoštivanje Ugovora od strane strateškog partnera, a koji je potpisala Vlada RH-Grad Sinj- Promet Makarska, SDP  ima moralnu obvezu reagirati.
IZVOR: GRADSKI ODBOR SDP SINJ
 ...

Paljenje svijeća za žrtve VukovaraPovodom obilježavanja Dana sjećanja na grad heroj Vukovar, u Sinju i Trilju danas će se održati večer sjećanja 'I u mom gradu Vukovar svijetli'. U organizaciji Udruge tjelesnih invalida Grada Sinja – UTIS i braniteljskih udruga danas će se na prigodan način obilježiti 20. godišnjica sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. 
Poslijepodne od 16 sati i 30 minuta polaganje vijenaca i paljenje svijeća biti će ispred Gospina lika u fratarskom dvorištu te ispred biste dr. Franje Tuđmana. Od 17 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana održat će se prigodni program i paljenje 1700 svijeća u znak sjećanja na 1700 žrtava Vukovara.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Noć kazališta u SinjuU organizaciji Sinjskog pučkog kazališta u Sinju će se sutra održati 'Noć kazališta 2011.'. Pored sinjskog kazališta, u programu će sudjelovati Dramska udruga 'Most' iz Trilja, amatersko kazalište 'Šulet' sa Šolte, K.U.U. 'Mosor' Gata i amatersko kazalište 'Kolarin' iz Dubrovnika.
Projekt 'Noć kazališta' jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Svake godine istovremeno se održava u velikom broju hrvatskih gradova i to treće subote u mjesecu studenom. Kazalište toga dana postaje glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja, kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike.
Otvaranje 'Noći kazališta' biti će sutra u 17 sati i 50 minuta. Nakon otvaranja u 18 sati na programu je predstava Bruna Baraća 'Pometeni', koju izvodi Sinjsko pučko kazalište. U 19 sati na programu je Dramska udruga 'Most' iz Trilja koja će nastupiti s predstavom 'Aj, uj, ne more se više durat'. Nakon Triljana usljedit će gosti sa Šolte, amatersko kazalište 'Šulet' koji će izvesti predstavi Miljenka Smoje 'Najlipši dani meštra Tona'. U 21 sat na programu je predstava Matka Sršena 'Šporka kanasta' koju će izvesti dubrovačko amatersko kazalište 'Kolarin'. Posljednja predstava na rasporedu je u 22 sata, kada će K.U.U. 'Mosor' iz Gata izvesti predstavu Elvisa Bošnjaka 'Nosi nas rijeka'.

Sve predstave će se izvoditi u sinjskom gradskom kinu, a ulaz je besplatan.

IZVOR: WWW.FERATA.HR                                                                                                 

Pčelarski sajam 'Dalmatina' u Splitu

Savez pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije organizira 2. međunarodni pčelarski sajam Dalmatina, čiji je predsjednik Ivan Mravak iz Gale.
Sajam će se održati u subotu, 19. i nedjelju, 20. studenoga u hotelu Zagreb, u Duilovu u Splitu. Svečano otvaranje je sutra u 10 sati. Svoje pčelarske proizvode, pribor i opremu izložit će 50-tak izlagača iz Hrvatske, BiH i Srbije, među kojima je i nekoliko proizvođača s područja Cetinskog kraja. Sajam je prodajnog i edukativnog karaktera, a stručna izlaganja održat će eminentni stručnjaci iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije, Italije, Nizozemske i Švedske.
U okviru sajma autohtone proizvode, slike i suvenire izložit će i članice zadruge Vridne ruke žena Cetinskog kraja. Ulaz na pčelarski sajam je slobodan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dani tehničke ispravnosti vozila

Od 21. do 26.studenog 2011. Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske provode preventivno-sigurnosnu akciju Dani tehničke ispravnosti vozila, u sklopu Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa.
Pozivaju se vozači da sa svojim vozilima pristupe besplatnom tehničkom pregledu u jednoj od stanica za tehnički pregled vozila.
Pravo na besplatni tehnički pregled vozila nemaju vozači koji u razdoblju provođenja akcije svoje vozilo moraju podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.
U sklopu akcije nema sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.
Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u smislu sigurnosti cestovnog prometa, obzirom da je vozilo, uz vozača i cestu, osnovni čimbenik sigurnosti prometa.
Prvih 5000 vozača koji budu sudjelovali u akciji, dobiti će na poklon tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla vozila, koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima.
IZVOR: PU SD