Četvrtak, 18.11.2010.

Sport

U susretu 3. HNL jug Hrvace su pobijedile ekipu Velebita s 1-0.

Priopćenje za medije gradonačelnika Grada Sinja Ivice Glavana u svezi problematike vrtića "Koala" u Brnazama

Gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan reagirao je priopćenjem za medije u svezi teksta objavljenog danas, 18. studenoga, u dnevnom listu "Slobodna Dalmacija" u svezi  problematike  vrtića "Koala" u Brnazama....

"Dan sjećanja na Vukovar"



Predstavnici braniteljskih udruga, gradova i općina Cetinskog kraja, VAD-a i Triljske mažoretkinje, danas su u Vukovaru gdje se obilježava "Dan sjećanja na Vukovar", u spomen na 18. studenoga 1991. godine.

Predstavnici Udruge veterana 126. brigade sudjelovat će na komemorativnom skupun u Škabrnji u kojoj se obilježava  devetnaesta obljetnice stradanja, povodom 18. studenog 1991. godine, kada su srbo-četnici izvršili pokolj u Škabrnji. 

Udruge tjelesnih invalida Sinja i Trilja organizirale su večer sjećanja pod nazivom „Moje svjetlo za Vukovar“. Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju danas u 17,00 sati zapalit će se svijeće u sjećanje na vukovarske žrtave. Svijeće će se prodavati na Trgu, a prihod je namijenjen Udruzi tjelesnih invalida Vukovara.

Program u Trilju počet će u 16,30 sati paljenjem svijeća na mostu. U 17,00 sati kod spomenika sv. Mihovila molit će se odrješenje za poginule. Novac prikupljen od prodaje svijeća  namjenjen je invalidima Vukovara.

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata poziva branitelje i članove njihovih obitelji, te pučanstvo Cetinskog kraja, da danas upale svijeće na prozorima svojih domova i time pošalju poruku „I u mome domu svijetli svjetlo za Vukovar“. Udruga poziva i na akciju UTIS-a koja će se održati u 17,00 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Udruga Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata-ogranak Sinj uputila je obnovu inicijative gradonačelniku Sinja i Gradskom vijeću da se u Sinju jedna ulica nazove po gradu Vukovaru i podizanje spomen obilježja u gradu Vukovaru sinjanima koji su branili ovaj grad na čelu s Ivicom Poljakom Sokolom i Andrijom Alčićem.

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan uputio je čestitku VAD-u povodom uvrštavanja Sinjske Alke pod zaštitu UNESCO-a

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan uputio je čestitku VAD-u povodom uvrštavanja Sinjske Alke pod zaštitu UNESCO-a. Gradonačelnik ističe kako je jasno da iza ovakvog rezultata, koji će biti upisan zlatnim slovima u povijesti Alke i Grada, stoji izniman trud i zalaganje, te zahvaljuje svima koji su tome pridonijeli.

Obavijest

Splitsko – dalmatinska županija raspisala je natječaj za provedbu Programa kreditiranja razvitka poljoprivrede i agroturizma za 2010. godinu. Natjecati se mogu fizičke i pravne osobe, vlasnici odnosno korisnici poljoprivrednog zemljišta i gospodarskih objekata koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Maksimalni iznos kredita je 1.500.000,00 kuna.

Obavijest

Sinjsko pučko kazalište večeras će, od 18,00 do 20,00 sati održati audiciju za prijem novih članova. Audicija će biti u prostrijama kalazišta, u podrumu gradskoga kina, a pozvani su svi zainteresirani, bez obzira na starosnu dob.

Stanje na cestama


Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje.
Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici na autocesti A 1, Otočac-Perušić-Gospić.

Na autocesti A 1, večeras do 20 sati (18. studenog) vozi se jednom cijevi tunela Mala Kapela, dvosmjerno, zbog radova.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK