Srijeda, 18.11.2009.

Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za operaciju Marija Efendića

Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za operaciju Marija Efendića, za koju je potrebno prikupiti 250 tisuća kuna, nastavlja se. Predsjednik Gradskog vijeća Sinja Milan Smoljo javio nam je kako su se sinjski vijećnici jednoglasno složili da jednomjesečnu vijećničku naknadu uplate za potrebe operacije. Već danas na Marijev žiro – račun bit će uplaćeno 19.500,00 kuna.

HUMANITARNA AKCIJA PRIKUPLJANJA SREDSTAVA
MARIO EFENDIĆ
– za operaciju
Žiro račun – Splitska banka: 2330003-3242670728.

MARIO EFENDIĆ je mladić iz Sinja koji je prije dvije godine u nezgodi slomio vrat i ostao nepokretan. Snažnog duha, vedre naravi i britkog uma hrabro se bori sa svojim stanjem u kojem trpi i velike bolove. Nadu u poboljšanje stanja i ozdravljenje daje mu operacija u Pekingu u Kini. Za operaciju je potrebno prikupiti oko 250.000,00 kuna, a to obitelj Efendić ne može sama. Potrebna joj je naša pomoć.
HUMANOST JE DJELOVANJE. DJELOVANJE JE ODABIR.
ODABERITE JOŠ DANAS – BUDITE MARIOV DOBRI ANĐEO!
Uplate na račun otvoren za ovu namjenu:
Žiro račun – Splitska banka: 2330003-3242670728

Uz sjećanje na prošlost, Vukovar treba pogled u budućnostKomemorativnim skupom »Moj Vukovar, sazdan od prkosa i čuda« u krugu Opće bolnice Vukovar u srijedu je obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. Među mnoštvom okupljenih građana i njihovih gostiju nalazili su se i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i premijerka Jadranka Kosor

VUKOVAR - Komemorativnim skupom »Moj Vukovar, sazdan od prkosa i čuda« u krugu Opće bolnice Vukovar u srijedu je obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. Među mnoštvom okupljenih građana i njihovih gostiju nalazili su se i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i premijerka Jadranka Kosor.
Uz prigodan program i dužni pijetet prisutni su se podsjetili na vukovarsku tragediju u kojoj je, prema podacima Sanitetskog stožera, do 19. studenoga 1991. godine poginulo 450 vukovarskih branitelja i 1350 civila među kojima je bilo i 86 djece. Tijekom borbi ranjeno je oko 2500 Vukovaraca, a bez jednog ili oba roditelja u vukovarskoj epopeji ostalo je 858 djece. Čak 2630 vukovarskih branitelja i civila nestalo je nakon okupacije grada, a najveći dio njih pronađen je u 52 masovne grobnice u gradu i okolici. Kroz srbijanske logore prošlo je oko 7000 Vukovaraca, a sudbina njih 300-tinjak još je nepoznata.
IZVOR: VJESNIK
...

Održan prosvjed radnika Dalmatinke Nove pred Visokim trgovačkim sudom u Zagrebu

Radnici Dalmatinke Nove pred Visokim trgovačkim sudom u Zagrebu održali su prosvjed. Nezadovoljni su sporošću Suda koji još nije do danas odlučio o o žalbi braće Ladinni na otvaranje stečaja nad tvornicom, zbog čega se na Trgovačkom sudu u Splitu nemože nastaviti stečajni postupak. Očito je da se samo prosvjedom i izlaskom na ulice može se poticati sudstvo da pravovremeno radi svoj posao, istaknula je između ostalog sindikalna predsjednica nezavisnog sindikata u tvornici Iva Radonja. 
Radnike su u Zagrebu dočekali predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever, a potporu su im svojim dolaskom pružili i Klub studenata zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

U Sinju prikupljeno 50 doza krvi za potrebe KBC Split

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organiziralo je akciju darivanja krvi u svojim prostorijama u Sinju. Akciji su uz ostale darivatelje pristupili i maturanti. Akciji se odazvalo 80 osoba, a prikupljeno je 50 doza krvi za potrebe KBC Split.

"Dan sjećanja na žrtvu Vukovara“


FOTO: croatia.org

Delegacija Grada Sinja na čelu s gradonačelnikom Ivicom Glavanom, predstavnici ostalih jedinica lokalnih samouprava Cetinskog kraja, VAD-a i braniteljskih udruga danas, 18. studenoga, su u Vukovaru gdje sudjeluju na manifestaciji „Dan sjećanja na žrtvu Vukovara“. Gradonačelnik Sinja sastat će se s vukovarskim gradonačelnikom Željkom Sabom kojemu će predložiti potpisivanje povelje o prijateljstvu ili bratimljenju ova dva grada.

Povodom obilježavanja Dana Grada Vukovara Udruga tjelesnih invalida Sinja UTIS organizira večer sjećanja „Moje svjetlo za Vukovar“. Na Trgu dr. Franje Tuđmana u 17,00 sati zapalit će se 1 700 svijeća u znak sjećanja na 1 700 poginulih vukovarskih žrtava. Svijeće će se moći kupiti na Trgu, a prihod od prodaje namijenjen je udruzi tjelesnih invalida Grada Vukovara. Akciju udruge UTIS podržava i Udruga Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata koja poziva sve građane da im se pridruže večeras na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Dan sjećanja na Vukovar obilježit će se i u Trilju. Prigodni program počet će u 16,30 paljenjem svijeća na mostu. Program će se nastaviti polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća i molitvom odriješenja za poginule u 17 sati kod spomenika Sv. Mihovila.
Izložba „Ratne fotografije 126. brigade HV-a“ bit će otvorena u 17,30 u OŠ Trilj nakon čega će biti izveden recital „Moja Domovina“. Udruga osoba s invaliditetom Trilja u centru grada prodaje svijeće. Prikupljena novčana sredstva namijenjena su invalidima Vukovara.

Kronika 92

Dvadesetjednogodišnjak je sinoć oko 22.30 sati, u prometnoj nesreći koja se dogodila u Dugopolju zadobio teške i po život opasne ozljede te je životno ugrožen. Upravljajući osobnim vozilom, prije stjecanja prava na upravljanje, oduzeo  je prednost prolaza autobusu prilikom čega je došlo do sudara.
IZVOR: PU SD