Subota, 18.11.2006.

PETANESTA OBLJETNICA "DANA SJEćANJA NA žRTVU VUKOVARA 1991."

Petnaesta obljetnica «Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.» ove godine obilježiti će se pod sloganom «Hodočašće Hrvatskoj slobodi».Danu sjećanja nazočiti će predsjednik Republike Stjepan Mesić, Hravstkog Sabora Vladimir šeks i Vlade Ivo Sanader te zagrebački nadbiskup Josip Bozanić koji će na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata predvoditi misu. U Vukovaru se danas očekuje preko 20.000 sudionika kolone sjećanja. Ovogodišnji program će se zbog radova na Poliklinici u vukovarskoj Općoj bolnici održati na Trgu Republike Hrvatske nakon kojega će kolona sjećanja krenuti ulicama Vukovara do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata gdje će izaslanstva podno spomen obilježja zapaliti svijeće i položiti vijence .

U poslijepodnevnim satima na Dunavu će se upriličiti Svjetlosna rijeka sijećanja» te i «u mom gradu svijetli Vukovar» kada će se u svim gradovima u Republici Hrvatskoj upaliti svijeće u ulici grada Vukovara ili glavnoj ulici u pojedinom gradu.

VIJESTI IZ OTOKA

Općinsko poglavarstvo Otoka jučer je donijelo odluku o izborima za članove vijeća mjesnih odbora s područja općine Otok. Prijedlozi lista kandidata za izbore za članove vijeća mjesnih odbora moraju pristići Općinskom izbornom povjerenstvu općine Otok do 28. studenog ove godine, a izbori će se održati 17. prosinca.

Načelnik općine Otok Branko Samardžić jučer je sklopio sporazum s Odjelom za laboratorijske pretrage u Sinju o pružanju laboratorijskih usluga u zdravstvenoj ambulanti Otok. Laboratorijske usluge u Otoku obavljat će se tri dana u tjednu i to ponedjeljkom, srijedom i petkom u jutarnjim satima.

AKCIJA DALMATINSKE LIBERALNE STRANKE - OGRANAK HRVACE

Dalmatinska liberalna stranka - ogranak Hrvace, u suradnji s Klubom žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita, organizira ultrazvučni pregled dojke. Pregled će se obavljati sutra s početkom u 9,00 sati u prostorijama Oš «Dinka šimunovića» U Hrvacama.
Ova se akcija u Hrvacama organizira dva puta godišnje, već četvrtu godinu.

AKCIJA FORUMA žENA SDP-a

Klub žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita i Socijaldemokratski forum žena SDP-a Sinj organiziraju još jedan program edukacije o važnosti preventive u liječenju raka dojke, na kojem će se moći obaviti i ultrazvučni pregled dojki. Akcija će se održati u prostorijama SDP-a u srijedu 22. studenoga s početkom u 16,00 sati. Zainteresirane osobe mogu se javiti na broj telefona 821-121.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj najavilo je pretposljednju ovogodišnju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u ponedjeljak, u prostorijama društva od 9,00 do 13,00 sati. Pozivaju se svi dosadašnji darivatelji i oni koji bi to željeli postati da se odazovu ovoj humanoj akciji, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi.

"BOMBON KUP"

«Bombon kup» kojeg povodom tjedna borbe protiv dijabetesa organizira Međunarodna udruga civilnoga društva u suradnji s ravnateljima osnovnih škola i nastavnicima tjelesnog odgoja danas je nastavljen u sinjskim osnovnim školama «Fra Pavla Vučkovića» I «Ivana Lovrića». Tijekom jednog školskog sata treneri i nastavnici tjelesnog odgoja djecu će uz igru i zabavu upoznati s dijabetesom.

SPORT

Danas se u triljskoj kuglani igra susret 2. Hrvatske kuglačke lige u kojem se sastaju Vrni Trilj i splitski Marjan. U natjecanju 3. lige Bojovnik iz Trilja gostuje u šibeniku gdje su mu domaćini kuglači Knina.

Iz bogatog športskog vikenda izdvajamo:
U natjecanju 3. HNL Junak gostuje u Kaštel Gomilici gdje igra protiv Gošk Adriacema.
U drugoligaškim rukometnim susretima Kamičak gostuje kod Adriacema u Kaštelima, Cetinka u Biogradu, rukometašice Sinja dočekuju Orkan, a Cetina Kaštelanke. Svi rukometni susreti igraju se danas.
U organizaciji Zajednice športskih udruga Grada Sinja na sinjskom hipodromu danas u 10,00 sati počinje kros osnovnih i srednjih škola s područja Cetinskog kraja.
U nedjelju će se u Sinju održati prvenstvo Hrvatske u krosu, u organizaciji Atletskog kluba Sinj, na kojem se očekuje više od 100 natjecatelja iz cijele države.