Petak, 18.11.2005.

DAN SJEćANJA NA žRTVE VUKOVARA

Hrvatska danas obilježava dan sjećanja na žrtve Vukovara 1991. U spomen na brojne poginule hrvatske branitelje i civile u Vukovaru je počeo Komemorativni program okupljanjem sudionika obilježavanja Vukovarske tragedije u krugu bolnice u 10 sati. Nakon komemorativne svečanosti pod nazivom "žrtva Vukovara za domovinu " sudionici će u koloni sjećanja proći gradskim ulicama do Memorijalnog groblja žrtava u Domovinskom ratu.
U podne nakon odavanja počasti poginulim braniteljima i civilnim žrtvama polaganjem ruža na grobove pokopanih branitelja i civila na Memorijalnom groblju vijence će pod spomen obilježja položiti državna i druga izaslanstva.
Misu zadušnicu za žrtve Vukovarskog stradanja na groblju će predvoditi požeški biskup mnsg. Antun Skvorčević.
Diljem Hrvatske upaljene su svijeće u znak sjećanja na sve Vukovarske žrtve.

U Vukovar su otputovali branitelji Cetinskog kraja, članovi obitelji kao i branitelji iz cijele Dalmacije. Predsjednik sinjskog ogranka UHBDDR-a Ante Smoljo ističe kako će uz Vukovar posjetiti đakovo, Osijek i Ilok , mjesta gdje su se vodile bitke za očuvanje i obranu Hrvatske države.
Na poziv vukovarskog gradonačelnika u Vukovar su otputovali alkari i alkarski momci koji će u odorama uveličati Vukovarski mimohod.
U mimohodu će sudjelovati braniteljske udruge, visoki hrvatski dužnosnici, gosti i uzvanici, a dolazak je najavilo i izaslanstvo Hrvatskoga Sabora.

SPORT

Atletski klub Sinj u subotu od 11 sati biti će domaćin pojedinačnog prvenstva Hrvatske u krosu. Tako će na sinjskom Hipodromu nastupiti oko stotinjak natjecatelja u 8 disciplina iz 28 klubova Hrvatske.

VRIJEME

Prevladava djelomično sunčano vrijeme sa umjerenom burom. Temperatura zraka izmjerena jutros u 7 sati iznosila je 4 stupnja Celzijeva.