Četvrtak, 18.10.2018.

Otok: Misnim slavljem proslavljen blagdan svetoga Luke


Vjernici danas slave blagdan svetoga Luke koji se posebno štuje u Otoku, gdje se ujedno slavi i kao Dan Općine.
Svečano misno slavlje s procesijom jutros je predvodio i propovijedao monsinjor Martin Vidović, apostolski nuncij, naslovni biskup Ninski, uz koncelebraciju otočkog župnika fra Mira Ančića, sinjskog gvardijana fra Petra Klapeža, dekana cetinskog dekanata i triljskog županika don Stipu Ljubasa te drugih svećenika.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obitelji poginulih i nestalih branitelja Hercegbosanske županije posjetili Sinj


U sklopu provedbe programa ‘Obilazak ratišta’, obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Hercegbosanske županije posjetili su Knin, Škabrnju, Zadar, Šibenik i Sinj.
U Sinj su stigli 17. listopada oko 15,30 sati. Nakon dolaska položili su vijenac i zapalili svijeće na Spomen obilježju poginulih hrvatskih branitelja gdje ih je dočekao i pozdravio dogradonačelnik Sinja Zlatko Ugrin.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Raznolik treći dan Festivala znanosti – Sinj 2018.


Jučer, 17. listopada održan je treći dan Festivala znanosti – Sinj 2018., koji se održava od 15. do 20. 10. u Sinju i Cetinskoj krajini.
Tijekom jutra su prof. dr. sc. Stanko Uršić, fizički kemičar u mirovini s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu i znanstvenik u području ekologije, te doc. dr. sc. Anita Lauri Korajlija, psihologinja s Filozofskog fakulteta u Zagrebu održali satove kemije i psihologije u sinjskim školama. Doc. dr. sc. Tomislav Portada i student Zvonimir Mlinarić održali su radionicu Školske knjige ‘Čime se bavi kemija’ u OŠ Ivana Mažuranića na Hanu, dok je radionicu iz Franjevačke klasične gimnazije u Sinju izravno prenosio i HRT u programu Dobro jutro, Hrvatska. Popodne je održana treća radionica i natjecanje u pokusima ‘Analizom pogodi koja je sol u vodi’ za grupu od 12 učenika sinjskih škola.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR