Srijeda, 18.10.2017.

Stipe Ančić: Sinjski vatrogasci ponos su svoga grada


Ova 2017. godina, kada su u pitanju vatrogastvo i vatrogasci u pitanju, ostat će po mnogo čemu zanimljiva i vrijedna pozornosti.
Godina je to u kojoj sinjski vatrogasci na prigodan način obilježavaju velikih 110 godina postojanja. Isto tako ova godina donosi jednu novost, a to je da središte Cetinske krajine od 2017. godine ima JVP Sinj. Tom prigodom u programu Hit radija gostovao je zapovjednik JVP Sinj Stipe Ančić, koji se najprije zahvalio na ukazanom povjerenju koje je dobio da vodi JVP.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uspješno održan drugi dan Festivala znanosti – Sinj 2017.


U znaku kemije, fizike, geografije i lingvistike uspješno je završen drugi dan Festivala znanosti – Sinj, koji se održava u Sinju od 16. do 21. listopada već osmi put u organizaciji udruge Znanost i Alka.
Tijekom jutra su akademik Ranko Matasović, najmlađi član HAZU i jedan od naših u svijetu najpriznatijih lingvista, te prof. dr. sc. Tomislav Prokopec, daleko najpoznatiji hrvatski kozmolog (fizičar koji proučava svojstva svemira) u svijetu održali po školski sat u dvjema sinjskim gimnazijama, dok je doc. dr. sc. Tomislav Portada zajedno sa studentom Zvonimirom Mlinarićem nastavio s radionicama Školske knjige „Čime se bavi kemija“ u OŠ Kamešnica u Otoku. Isti je dvojac popodne održao drugu znanstvenu radionicu „Analizom pogodi koja je sol u vodi“ za grupu od 10 učenika Franjevačke klasične gimnazije i Gimnazije Dinka Šimunovića u Sinju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR