Subota, 18.10.2014.

U Otoku proslavljen blagdan svetog LukeSvečanom procesijom i svetom misom u Otoku je danas proslavljen blagdan svetog Luke evanđeliste, zaštitnika župe Otok koji se ujedno obilježava i kao Dan Općine Otok.
Ovogodišnji predvoditelj misnog slavlja bio je hvarski biskup monsinjor Slobodan Štambuk, uz koncelebraciju sinjskog gvardijana fra Petra Klapeža, dekana Cetinskog dekanata i župnika Trilja don Stipe Ljubasa, otočkog župnika fra Mira Ančića te ostalih tridesetak svećenika rodom iz otočke župe i drugih mjesta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stipe Marasović osmislio krevet bez vijaka, ljepila i metalnih dijelovaU paviljonu broj 7 Zagrebačkog velesajma, u sklopu Ambijente, izložen je eko drveni krevet sastavljen bez vijaka, ljepila i metalnih dijelova. Autor ovog inovativnog proizvoda, na kojem ništa nije onako kako bi očekivali, je mladi sinjski arhitekt Stipe Marasović.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

TURNIR VETERANA U OTOKU: OSK obranio naslov

OTOK-U četvrtak je na ŠC Gola Brda održano 6. izdanje turnira veterana koji se igra povodom Dana Općine Otok i blagdana Sv. Luke.
Sudjelovali su OSK, Tekstilac, Brnaze i Busovača.
U prvom polufinalu Tekstilac je sa 4:2 bio bolji od Busovače da bi potom u drugom polufinalnom susretu OSK sa 2:1 nadvisio Brnaze,
U finalnom susretu koji nije obilovao prigodama igrači OSK-a iskoristili su jednu pogrešku gostiju i slavili sa minimalnih 1:0 te tako obranili naslov pobjednika turnira.
Turnir se igrao pod pokroviteljstvom Općine Otok.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća OtokaSvečanom sjednicom Općinskog vijeća u Otoku je obilježen Dan Općine, koji se slavi sutra na blagdan svetog Luke evanđeliste.
Prije same sjednice čelništvo Općine Otok položilo je vijenac i zapalilo svijeće kod spomen biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Pred nama je još jedan bogat sportski vikend iz kojeg izdvajamo…

Subota, 18. listopada
Košarka
A-1 liga, 3. kolo: 19,30 h: Alkar – Jolly JBŠ

Nogomet
Treća HNL-jug, 11. kolo:
16,00 h: Šibenik – Junak
16,00 h: Hrvace – Kamen

Prva ŽNL, 7. kolo:
16,00 h: Jadran KS – Tekstilac
16,00 h: Omladinac – OSK

Rukomet
Druga HRL-jug (m i ž):
18,00 h: Trogir – Kamičak
13,00 h: Sinj – Hvar

Nedjelja, 19. listopada
Nogomet
Druga ŽNL: 16,00 h: Glavice – Vrlika

Mali nogomet
UMN Sinj, 3.kolo:
15,00 h: Dicmo – Š.D. Branitelj
16,00 h: Brnaze – Auto Labinko & C Mont
17,00 h: Buljan kamen – Taxi Maretić
18,00 h: Azra 1986 – Torcida Otok
19,00 h: Gala – Experia bar
20,00 h: MNK Dalmacija – MNK Satrić Casper

IZVOR: WWW.FERATA.HR