Četvrtak, 18.10.2012.

Radionica 'Priprema zdrave zimnice'

Udruga Srma organizator je besplatnih radionica na temu Zagora i otoci, zdrava priroda - zdrav čovjek, koje će se održavati od 20. listopada do 11. studenog na području Sinja i otoka Brača. Prva od tri radionice u Sinju održat će se u subotu, 20. listopada, na temu 'Priprema zdrave zimnice'. Sudionike radionice o pripremi zimnice podučavat će Selime Ljubijankić Delonga, dipl. ing. prehrambene tehnologije, autorica čuvenih SMS džemova od suhih smokava i drugih poznatih proizvoda. Radionica će se održavati od 10 do 17 sati, u prostorijama Crvenog križa.
Organizator je osigurao voće, povrće i druge materijale za demonstraciju pripreme, a ukoliko netko od sudionika radionice poneku staklenku želi ponijeti kući, treba donijeti svoje voće i povrće, te staklenke i poklopce.
Informacije i upisi provode se kod organizatora udruga.srma@st.t-com.hr ili na broj 0958255496, a donator svih radionica je županija splitsko dalmatinska.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Procesija i misa u čast svetoga Luke

Otok danas slavi blagdan svoga nebeskog zaštitnika svetoga Luku. Svečano misno slavlje počelo je u 10,30 sati procesijom, koje je predvodio i propovijedao provincijal provincije presvetog otkupitelja fra Joško Kodžoman, uz koncelebraciju dekana Cetinskog dekanata i triljskog župnika don Stipe Ljubasa, sinjskog gvardijana fra Petra Klapeža, otočkog župnika fra Miroslava Ančića i ostalih svećenika. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uz Alku i Sinjsku Gospu Znanost polako postaje simbol Sinja

I ove godine pod pokroviteljstvom Grada Sinja i Splitsko – dalmatinske županije od 21. do 25 listopada u Sinju de se po tredi put održati Festival znanosti - Sinj na kojem de sudjelovati velika imena hrvatske i svjetske znanosti poput Daniela Denegrija, jednog od vodedih znanstvenika u CERN-u koji de sinjanima i njihovim gostima ekskluzivno otkriti sve tajne lova na Božju česticu, Miroslava Radmana, svjetski priznatog člana Francuske akademije znanosti i umjestnosti, Đurđice Ugarkovid i Slobodana Vukičevida koji su članovi najuglednije Europske asocijacije European Molecular Biology Organization čija su istraživanja pronijela Hrvatsku znanost na svjetskoj razini, a profesor Vukičevid dobitnik je najvedeg projekta Europske komisije u vrijednosti 6 milijuna eura.
...

Klesarska radionica na Kamičku

U sklopu provedbe specijaliziranih klesarskih radionica s ciljem promocije ručne obrade kamena i popularizacije klesarstva u Dalmaciji, J.U. RERA S.D, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Sinja i Kulturno - umjetničkim središtem Sinj organizirat će Klesarsku radionicu, dana 19. 10. 2012. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Isplata pomoći za ogrjev

U zgradi Grada u Sinju u petak će početi isplata naknade za ogrjev korisnicima stalne pomoći s područja Sinja koji to pravo ostvaruju temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb. Sredstva u iznosu od 950 kuna po nositelju pomoći osigurala je Splitsko-dalmatinska županija.
IZVOR: WWW.FERATA.HR