Utorak, 18.10.2011.

"Znanje za pravovremeno sudjelovanje“

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce poziva sve građane na otvoreno predavanje Patricije Granić, dipl.pravnice na temu „Znanje za pravovremeno sudjelovanje“ koje će se održati u Gradu Sinju, u prostorijama Gradske vijećnice Grada Sinja, dana 25. listopada 2011. u 10 sati.
Predavanjem će se građani upoznati s djelovanjem lokalne samouprave, pravom na pristup informacijama, pravom na zdrav okoliš i sudjelovanje u pitanjima okoliša, rezultatima provedenog istraživanja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, važnosti razvoja civilnog društva te ulozi Zelenog telefona Udruge Sunce kao karike u komunikaciji između građana i odgovornih institucija prilikom rješavanja različitih problema u okolišu.

Blagdan Svetoga LukeDanas je blagdan svetoga Luke evanđelista. Sveti Luka zaštitnik je liječnika, kirurga, umjetnika, slikara, kipara, pisara, zlatara, mesara, neoženjenih muškaraca, izrađivača stakla i čipke. Po predaji, autor je prve ikone.
U Cetinskom kraju blagdan Svetoga Luke posebno se slavi u Otoku, čiji je nebeski zaštitnik. Prva sveta misa danas će se u Otoku služiti u 8,30 sati. Svečano misno slavlje s procesijom u 10,30 sati predvodit će dr. fra Ante Čovo, a nakon mise će biti polaganje vijenaca kod križa i blagoslov automobila. Posljepodnevna sveta misa služit će se od 16 sati u staroj crkvi Sv. Luke.
IZVOR: WWW.FERATA.HR