Ponedjeljak, 18.10.2010.

Blagdan sv. Luke

Danas, 18. listopada, je blagdan sv.  Luke, koji se u našem kraju posebno štuje u Župi Otok, čiji je zaštitnik. Središnje misno slavlje s procesijom koje je počelo u 10,30 sati predvodio je  fra Anđelko Domazet, profesor na bogoslovnom fakultetu u Splitu.

Obavijest

Počela je isplata novčanih sredstava za ogrjev korisnicima pomoći za uzdržavanje-stalne pomoći Centra za socijalnu pomoć s područja grada Trilja. Isplata se vrši u prostorijama gradske uprave od 9,00 do 14,00 sati. Sobom je obvezno ponijeti osobnu iskaznicu.

Obavijest

Općina Dicmo raspisala je natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima s područja Općine Dicmo za tekuću školsku godinu. Zahtjevi se predaju do kraja listopada.

Na današnji dan, 18. listopada 1658. godine, rođen je fra Pavao Vučković

Na današnji dan, 18. listopada 1658. godine rođen je fra Pavao Vučković, pravim imenom Luka. Pod njegovim vodstvom 1687. g. narod iz Bosne i Hercegovine došao je u Sinj i donio sliku Gospe Sinjske, koju je 1716. godine, okrunio splitski nadbiskup Kupili. Fra Pavao Vučković je organizirao obranu Sinjana od Turka 1715., graditelj je sinjske crkve i samostana.
Dan škole danas obilježavaju učenici i učitelji Osnovne škole Fra Pavla Vučkovića.

Kino danas

Još samo večeras u 20,00 sati u sinjskom kinu u 20,00 sati prikazuje se akcijski triler, znanstveno-fantastični horor "Resident evil - Drugi svijet". Glavnu ulogu igra Milla Jovovich.

Sport

U susretu 3. kola 2. Hrvatske rukometne lige Kamičak je u Sinju pobijedio Solin 35:29 i tako zadržao vodeće mjesto na ljestvici.

U Sinju održan "Hrvatski kickboxing kup"U subotu, 16. listopada 2010. g., u sportskoj dvorani u Sinju  organiziran je i održan od strane kickboxing kluba "KNEZ"-Sinj i Hrvatskog kickboxing saveza "Hrvatski kickboxing kup" za uzraste kadeta mlađih, kadeta starijih i juniora u semi i light contactu, te kickboxing "Otvoreni kup grada Sinja" za juniore u light contactu.
Ovo je prvo službeno kickboxing natjecanje ikada održano u  gradu Sinju te prvi "Otvoreni kup grada Sinja"....

SLAVIO PATRČEVIĆ I ČERNIĆ, ŽILIĆ SE POSKLIZNUO U FINIŠUMaratonac Dejan Patrčević član MK Hrvatski Sokol iz Osijeka je postao pobjednik 15. atletske utrke “Sveti Luka – Otok 2010.”. Patrčević je stazu dugu 10 kilometara po jakoj kiši  pretrčao za 33 minute i 3 sekunde. Drugi je kroz cilj utrčao Zoran Žilić iz AK Zagreb ULIX, koji se poskliznuo u samom finišu utrke. Legendarni Drago Paripović  iz AK Žumberak je stigao treći. I kod žena je prvo mjesto otišlo MK Hrvatski Sokol, tj. Danijeli Čarnić sa vremenom 40:14. Druga je bila Nikolina Šustić iz AK Solin, a treća Sanja Begović Geceg iz AK Veteran iz Zagreba. Kod juniora je prvi bio Petar Delaš iz AK Sinj, a kod juniorki Olga Vračević iz AK Vrbovec. Ekipno prvo mjesto kod muškaraca je pripalo AK Solin, a kod žena AK Ka-Tim iz Karlovca. Ukupni klupski pobjednik utrke je AK Ka-Tim. Prije početka glavne utrke na kojoj su nastupila 102 maratonca, održano je i natjecanja za predškolce i osnovnoškolce. U ime pokrovitelja, Splitsko-dalmatinske županije i općine Otok, nagrade je uručio načelnik općine Otok  Branko Samardžić. Organizator je bio atletski klub “Otok”.  
Piše: Petar Norac Kevo

Stanje na cestama

Zbog bure, na dionicama Jadranske magistrale (D 8) između Bakra i Senja, te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je prometovanja za motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp-prikolicama (I. skupina). Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A 1, od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok, te na A 6 Rijeka-Zagreb, od čvora Kikovica do tunela Tuhobić, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje, a u Gorskom kotaru mjestimice ima i magle.

Na autocesti A 1, prometuje se kroz obje tunelske cijevi tunela Sv. Rok, jednim trakom, zbog radova.
IZVOR: HAK