Subota, 18.10.2008.

BLAGDAN SVETOG LUKE

Danas je blagdan zaštitnika župe Otok - Svetoga Luke. Svečana sveta misa s procesijom počela je u 10.30 minuta, a propovijeda je monsinjor Mile Bogović, biskup Gospićko-senjski. Nakon misnog slavlja održat će se molitve za pokojne kod centralnog križa i blagoslov vozila.
Poslijepodnevna sveta misa je u 16,00 sati.

BLAGDAN SVETOG LUKE

U okviru proslave Sv. Luke danas, 18. listopada, u 17 sati održat će se večer folklora u organizaciji KUD "Kamešnica". U nedjelju u 19 sati i 30 minuta je večer Dalmatinskih klapa. U nedjelju poslijepodne održat će se tradicionalna 13. atletska utrka "Sveti Luka Otok 2008".

SVEčANA SJEDNICA HKLD-a

Danas, 18. listopada, održat će se osnivačka Svečana sjednica Hrvatskog katoličkog liječničkog društva Sinj. Cilj ove Sjednice jest formiranje podružnice kao dijela HKLD-a, jača stručna povezanost i duhovna nadogradnja s osnovnim etičkim principom očuvanja ljudskog života od začeća do smrti.

OBAVIJEST

Danas, 18. listopada, u 17.30 sati, u prostorijama samostana Gospe Lurdske u Zagrebu, održat će se godišnji susret sa studentima iz Cetinske krajine. Svetu misu za 200-tinjak naših studenata predvodit će sinjski župnik fra Nikica Ajdučić. Poslije mise nastavit će se druženje i večera za sve nazočne

SPORT

Na pojedinačnom seniorskom prvenstvu Hrvatske u Boksu koje se održava u Zadru, nakon niza uspješnih borbi boksač sinjskog kluba Stipe Vugdelija ušao je u finale - potvrdio nam je trener boksačkog kluba Sinj Martin Tadić. U finalnom susretu Vugdelija će se boriti protiv Marka čarića iz Pule. Na prvenstvu koje je počelo prije dva dana nastupilo je 110 boksača iz 29 klubova.

Alkar gostuje u Slavonskom Brodu gdje igra utakmicu 2. kola A 1 košarkaške lige s ekipom Svjetlost Brod.
U nedjelju kreće i A-2 košarkaška liga. U prvom kolu triljska Cetina igra u svojoj dvorani u 18 sati protiv Mislava iz Splita.

Danas, 18. listopada, igraju se susreti 10. kola 2. Hrvatske nogometne lige. Sinjski Junak u 15.30 sati igra u Zagrebu protiv Lokomotive. U Sinju se u isto vrijeme sastaju Trogir i Pomorac.

U natjecanju 3. HNL jug nogometaši Hrvaca u 15.30 sati na svom travnjaku dočekuju Zmaja iz Makarske.

Glavice igraju protiv Vinjana u gostima s početkom u 15 i 30.

Danas, 18. listopada, na rasporedu je 5. kolo drugoligaških rukometnih natjecanja. Vodeći Kamičak u svojoj dvorani dočekuje Opuzen. Početak susreta je u 19 sati. Od 18 sati u Trilju Cetinka dočekuje šibenik.
Rukometašice Sinja sutra gostuju u Kninu, a Cetina u 16 sati dočekuje ekipu Trogir 2.

U susretu drugog kola odbojkaške 1 B lige odbojkašice Sinja u 18.30 sati igraju u Splitu protiv Brda.