Četvrtak, 18.10.2007.

BLAGDAN SV. LUKE

Danas je blagdan svetog Luke, koji se osobito svečano obilježava u Otoku. Svečano misno slavlje s procesijom počelo je u 10 sati i 30 minuta. Misu predvodi i propovijeda monsinjor Ilija Janjić, biskup Kotorski. Nakon svete mise bit će molitva za pokojnike kod središnjeg križa.

"DAN šKOLE"

Dan škole obilježavaju učitelji, nastavnici i djeca sinjske škole Fra Pavla Vučkovića. Dan škole obilježavaju zanimljivim športskim natjecanjima i izložbom eko-fotografija.

"SUSRET MEDICINSKOG OSOBLJA"

Franjevački samostan čudotvorne Gospe Sinjske organizira susret medicinskog osoblja iz sinja i Cetinske krajine. Susret će početi u subotu, 20. listopada, uvodnim predavanjem u 9 sati u dvorani sinjskog samostana koje će održati fra.Ante Vučković profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta i poznati voditelj seminara, nakon toga slijedi uvodno izlaganje o ispovijedi i mogućnost ispovijedi dok će se u 12 i 30 služiti sveta misa. Franjevci su se odlučili na ovo organiziranje skupa kako bi odali zahvalnost medicinskom osoblju za njihov predani rad u službi čovjeka.

OBAVIJEST

Udruga "Studenti Cetinske krajine" Zagreb organizira trodnevno duženje Cetinskih studenata sa Splitskog, Zadarskog i Zagrebačkog Sveučilšta u Zagrebu od 19.-21.listopada 2007. godine. Naime udruga je organizirala dolazak i boravak u Zagrebu za pedesetak Cetinskih studenata sa Splitskog i Zadarskog Sveučilišta. Druženje Cetinskih studenata započinje u petak u 21h s Brucošijadom studenata Cetinske krajine uz foto i video izložbu sa motivima Cetinske krajine u klubu ROKO&AKADEMIJA.

U subotu 20. listopada 2007. godine za goste iz zavičaja organizirano je razgledavanje grada te posjet Klovićevim dvorima i razgledavanje izložbe "Dalmatinska zagora-nepoznata zemlja". Također u subotu u 17,30 sati u Crkvi Majke Božje Lurdske služit će se sveta misa za studente Cetinske krajine povodom počeka nove akademske godine. Svetu misu predvodit će gvardijan i upravitelj svetišta čudotvorne Gospe Sinjske fra Bože Vuleta. Nakon mise u dvorani franjevačkog samostana održat će se prigodni zabavni program uz nastup klape Fjabula te domjenak za sve prisutne.

Pozivamo sve studente Cetinske krajine u Zagrebu da nam se pridruže na ovim događanjima i svojom nazočnošću uveličaju ovo druženje naših studenata koje već postaje tradicionalno. Osim studenata na ovim događanjima se očekuju i brojni ugledni Cetinjani u Zagrebu kao i predstavnici grada Zagreba, Ministarstva znanosti i Studentskog centra.