Srijeda, 18.10.2006.

KRONIKA 92

PP SINJ, 17.10.2006.g. na širem sinjskom području, djelatnici PP Sinj, zatekli su tridesetsedmogodišnju prodavačicu kako prodaje cigarete bez nadzornih markica MF RH-a. Oduzeto je više kutija raznih cigareta, a protiv vlasnice slijedi KP po čl. 297./Nedozvoljena trgovina/ KZ RH.
IZVOR: PU SD

BLAGDAN SV. LUKE

U Otoku je u danas misno slavlje povodom blagdana Svetoga Luke, zaštitnika Otoka, čiji se blagdan slavi i kao Dan Općine. Svetu misu predvodi i propovijeda dr. fra Ante Akrap. Na misi će se ministru Draganu Primorcu, uručiti priznanje kojim je proglašen počasnim građaninom Otoka, a nazoči joj i zamjenik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Josip šarić. Nakon mise kod centralnog križa molit će se odrješenje za mrtve a bit će i blagoslov automobila.
Poslije podne u 16,00 sati bit će sveta misa u staroj crkvi Svetoga Luke.
Povodom Dana općine u Otoku će se večeras, s početkom u 19 sati i 30 minuta održati koncert Tihe Orlića i prijatelja.

Na današnji dan 1658. godine rođen je fra Pavao Vučković

Na današnji dan 1658. godine rođen je fra Pavao Vučković. Pod njegovim vodstvom 1687. g. narod iz Bosne i Hercegovine došao je u Sinj i donio sliku čudotvorne Gospe Sinjske, koju je 1716 godine, okrunio splitski nadbiskup Kupili. Fra Pavao Vučković je organizirao obranu Sinjana od Turka 1715. a graditelj je sinjske crkve i samostana.

U Oš Fra Pavla Vučkovića obilježava se Dan škole. Učenicima je održan sat povijesti o fra Pavlu Vučkoviću, a organiziran je i prigodni recitatorski program. U matičnoj školi u Sinju postavljena je izložba slika sa smotre «Dani kruha - Dani plodova zemlje» koja je održana u Slatini 8.listopada, a na kojoj su učenici ove škole predstavljali splitsko - dalmatinsku županiju u kategoriji osnovnih škola. Otvorena je i izložba fotografija «Sinj iz zraka» Filipa Ratkovića, koja će biti postavljena i u Galeriji Galiotović. Učenicima koji su prošle školske godine ostvarili uspješne rezultate na natjecanjima uručit će se nagrade: Mislavu Blajiću za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz matematike - mentor Ivan Sušilović,
Ivani Milanović za 2. mjesto na državnom natjecanju iz geografije - mentor Kata Banović,
Edni Musulin za osvojeno 1. mjesto na natječaju eko - fotka - mentor Filip Ratković,
te učenicima koji su osvojili 1. mjesto na županijskom natjecanju u košarci - mentor Ante Jelović.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U OTOKU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Otok sutra organiziraju akciju darivanja krvi. Održat će se u prostorijama zdravstvene ambulante u Otoku u vremenu od 9,00 do 13,00 sati.

SPORT

U Otoku se danas u 14,30 sati igra nogometni derbi 4. NL između OSK-a i Hrvaca.

Sutra se u Glavicama igra utakmica između NK Glavice i Hrvatskog dragovoljca, u 14,30.