Utorak, 18.10.2005.

BLAGDANA SVETOG LUKE U OTOKU

Otok danas slavi svog zaštitnika, Svetog LukuSvečano misno slavlje i procesiju u 10,30 minuta predvodit će Dubrovački biskup monsinjor želimir Puljić.
Povodom blagdana Svetog Luke ovih dana u župi se proslavljalo i 25 godina rada i djelovanja časnih sestara Milosrdnica. Nekad ih je bilo znatno više ističe župnik Dotur i do 180, a sada broj nažalost opada. Pored svega župa Otok i dalje opravdava naziv mali Vatikana.
Monsinjor Puljić je iskazao zadovoljstvo što e baš on predvoditi vjersko slavlje iz razloga što dolazi iz nadbiskupije u kojoj već dugi niz godina djeluju i rade časne sestre podrijetlom iz Otočkog kraja.

DRUžENJE UMIROVLJENIKA DALMACIJE

Sinjski umirovljenici privode kraju završne pripreme za odlazak na 25. tradicionalno druženje umirovljenika Dalmacije. Njih 70-tak s područja Sinja i Cetinskog kraja ovog petka u 14 sati odlaze u šibenik, grad domaćin umirovljenicima Dalmacije.

Tajnica Sinjske udruge Marija Mučalo ističe kako je organizirani program ispunjen razgledavanjem brojnih kulturno povijesnih i turističkih znamenitosti grada i županije. Druženje umirovljenika dalmacije u šibeniku odvijat će se od 21.-23. listopada.

SPORT

članovi motokros kluba Cetina bilježe odlične nastupe na kraju ovogodišnje motociklističke sezone. U dvije trke vožene u Zaboku u klasi 85 kubika najbolji je bio Ivan Kundid koji se prvim mjestom upisao na vrh tabele Hrvatskog motokrossa

Njegov brat Petar u obadvije utrke bio je treći. Motokross klub Cetina na ovom nastupu bilježi još dva druga mjesta i to u klupskoj i sponzorskoj utrci.

VRIJEME

I danas uglavnom sunčano, ali prohladno vrijeme.Tijekom jutra temperatura izmedju 2-6 stupnjeva.Najviša dnevna od 12 -16 stupnjava Celzija.