Ponedjeljak, 18.10.2004.

BLAGDAN SVETOG LUKE U OTOKU

U Otoku se danas proslavlja blagdan . Sv. Luke. Nakon niza kulturnih i športskih manifestacija u tijeku je središnja vjerska proslava . Pred velikim brojem mještana, njihovih prijatelja i gostiju te brojnih uzvanika fra Neven Pavlinušić župnik čudotvorne Gospe sinjske služi svetu misu i procesiju.

Dodajmo ovome da su tijekom jutra delegacije Općinskog vijeća, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, vojske i policije na središnji križ na groblju položili vijence i zapalili svijeće za poginule branitelje Domovinskog rata.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Danas će se u uredu gradonačelnika grada Sinja održati 82.sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj će se razmatrati 7 točaka dnevnog reda., od kojih izdvajamo Prijedlog Programa poticanja i promicanja poduzetništva početnika u Gradu Sinju, Prijedlog Ugovora o poslovnoj suradnji na osiguranju sredstava za "Fond za razvitak poljoprivrede i agroturizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Prijedlog Ugovora o arheološkom nadzoru prilikom iskopa trase vodoopskrbe visoke zone Gljev, Prijedlog zaključka o ograničenom prikupljanju ponuda za izvođenje radova uređenja okoliša mrtvačnice u Bajagiću te ostale točke dnevnog reda.

POčINJE CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE

Od danas u svim ambulantama primarne zdravstvene zaštite počinje cijepljenje protiv gripe. Prema riječima dr. Ive Petrića, voditelja epidemiološke službe županije Splitsko-dalmatinske, naša županijski zavod za javno zdravstvo raspolaže s ukupno 60 tisuća doza cjepiva za ovu sezonu, što bi trebalo biti dovoljno za pokrivanje potreba stanovnika. U sinjsku ispostavu zavoda za javno zdravstvo cjepivo stiže sutra.

Cijepljenje je besplatno za osobe starije od 65 godina, kronične bolesnike i zdravstvene djelatnike, a ostali građani moraju platiti 30 kuna. Epidemija gripe očekuje se koncem prosinca.

TRANSKRIPTI BEZ OZNAKE DRžAVNA TAJNA

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić najavio je da će sa transkripta sastanka predsjednika Franje Tuđmana s generalima HV-a na Brijunima uoči akcije "Oluja "danas skinuti oznaku državne tajne.

IZBORI 21. PROSINCA

Izbore za predsjednika Republike ,Vlada zbog Ustavnih rokova, namjerava raspisati za utorak. 21.prosinca. Mogući drugi krug izbora bio bi 4.siječnja 2005.
Vlada bi spomenuti izborni dan proglasila neradnim u cijeloj zemlji.

KANDIDAT HDZ-A JADRANKA KOSOR

Predsjednički kandidat HDZ-a bit će Jadranka Kosor, zamjenica predsjednika HDZ-a, rekao je prvi čovjek stranke dr. Ivo Sanader. Kosor je dodala da vjeruje u pobjedu i ocjenjuje da će njezina kandidatura kao žene bili veliki iskorak, te da će to građani znati cijeniti. Pozvala je članstvo HDZ-a i građane da joj daju potporu na predstojećim predsjedničkim izborima.

VRIJEME

Prevladava djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Vjetar slab jugozapadni. Jutros je u 8 sati u Sinju izmjereno 7 Celzijevih stupnjeva.