Subota, 18.09.2021.

Nogometni vikend: Derbi OSK-a i Hrvaca, kreće i Druga ŽNL


Nogometni vikend, uz već pomalo zahuktale trećeligaše, na terene dovodi i klubove koji se natječu u drugom županijskom rangu…
Lokalni derbi igrat će se u Otoku gdje gostuju Hrvace. OSK je nakon četiri odigrana kola i dalje bez pobjede, tri remija i jedan poraz za sada otočku momčad drže u donjem dijelu poretka, ali treba znati da je tri utakmice OSK odigrao u gostima.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljanje europskog LIFE projekta ‘BalkanDetox LIFE’


U utorak, 21. rujna u 18 sati u zgradi Palacina u Sinju održat će se predstavljanje aktivnosti projekata ‘BalkanDetox LIFE’. Cilj projekta je jačanje nacionalnih kapaciteta za borbu protiv trovanja divljih životinja i podizanje svijesti o problemu trovanja u zemljama Balkana.

Svrha okupljanja je predstavljanje problematike, dosadašnjeg rada, ali i planiranih aktivnosti. Uz predstavljanje, nadamo se i razmjeni iskustava i znanja te ugodnoj raspravi na temu ciljeva i aktivnosti projekata. Projekt će predstaviti zaposlenici Udruge Biom – Nera Fabijanić, voditeljica projekta, agronomkinja, Boleslaw Slocinski, stručni suradnik za zaštitu prirode i Ivan Budinski, stručni savjetnik, iskusni ornitolog i inženjer šumarstva. Predstavljanje će trajati 2 sata, a nakon predstavljanja predviđena je večera uz neformalno druženje.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR