Ponedjeljak, 18.09.2017.

Obavijest Udruge nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Udruga nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata obavještava svoje članove, ali i sve druge nezaposlene hrvatske branitelje da je Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo nekoliko natječaja na koje se mogu prijaviti.
Ministarstvo branitelja objavilo je Javni poziv za Mjeru poticanja obrazovanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja i Javni poziv za Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti koji su otvoreni u razdoblju od 15. rujna do 29. rujna 2017. godine.
Tekstovi javnih poziva, kao i pripadajući popratni obrasci, dostupni su na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja u dijelu Aktualni javni pozivi, u Ministarstvu hrvatskih branitelja te Područnim jedinicama Ministarstva hrvatskih branitelja i županijiskim centrima za psihosocijalnu pomoć stradalnicima iz Domovinskog rata.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

KUD Dicmo vrši upis novih članova

KUD Dicmo početkom nove školske godine ponovo je počeo s radom.
Tim povodom KUD Dicmo vrši upis novih članova. Svi zainteresirani mogu se javiti putem web stranice KUD-a Dicmo ili doći osobno ponedjeljkom u 18,30 ispred zgrade općine u Dicmu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tanja Samardžić u Varaždinu istrčala osobni rekord


U Varaždinu je jučer, 17. rujna održan 23. međunarodni polumaraton, dug 21 kilometar, na kojem je Tanja Samardžić istrčala osobni rekord.
Na utrci je sudjelovalo oko 400 trkača iz više zemalja. Trčalo se po lošim vremenskim uvjetima, uz pljusak i vjetar.
U prejakoj ženskoj konkurenciji Tanja Samardžić kroz cilj je prošla peta, s novim osobnim rekordom 1:24:9.
Tanjin AK ‘Moslavina u pokretu’ iz Kutine ekipno je osvojio drugo mjesto, a pet najboljih ženskih trkačica, među kojima je i Tanja, osvojio je nagrade organizatora.
Sljedeću utrku Tanja Samardžić trkat će u subotu, 30. rujna u Omišu, polumaraton u dužini 21 kilometar.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Veteranke ŽRK-a Sinj nepobjedive!


Nekadašnje rukometašice ŽRK Sinj, a sada veteranke u najboljim godinama poznatije pod imenom ‘Crne ovce’, osvojile su i četvrti turnir u nizu na kojem su sudjelovale te još jednom pokazale istinski sportski duh i zajedništvo na terenu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR