Petak, 18.09.2015.

U galeriji Sikirica predstavljen putopis ‘Bantustan’U potkrovlju galerije Sikirica sinoć je upriličeno predstavljanje putopisne knjige ‘Bantustan’, autora Uroša Krčadinca, Lazara Pašćanovića i Marka Đedovića.

Knjigu su predstavili Uroš Krčadinac i Lazar Paščanović, koji su sinjskoj publici prepričali dio zanimljivih anegdota s putovanja po Africi koje su ukoričili u ovom sjajnom putopisu. Prilikom promocije istaknuli su kako ‘Bantustan’ nije samo putopis nego i roman, atlas i enciklopedija. Čine ga priče i crteži, intervjui, mape, pjesme i dokumenti.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Jutros prikupljeno 28 doza krvi u prostorijama GD Crveni križ Sinj

Jutros je održana akcija dragovoljnog darivanja krvi u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj. Akciji se odazvalo 38 dobrovoljnih davatelja krvi, a njih 10 zbog manjih zdravstvenih poteškoća nije moglo darivati krv.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Skupština KUD-a Vrilo

Večeras u 19 sati u prostorijama Osnovne škole Ivana Mažuranića u Hanu bit će održana godišnja izvještajna Skupštinu KUD-a ‘Vrilo’ Obrovac Sinjski.
Na Dnevnom redu je 5 točaka, između ostalih Izvještaj o radu za 2014. godinu uz finanicijsko izvješće, Prijedlog novoga Statuta KUD-a i Donošenje Odluke o dodjeli plaketa KUD-a.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Satriću kamion sletio s ceste

Jučer poslijepodne oko 17,50 sati u mjestu Satrić došlo je do slijetanja kamiona s državne ceste D1. Prema informacijama iz PP Sinj u prometnoj nezgodi nije bilo ozlijeđenih.
Promet se do uklanjanja vozila odvijao jednim kolničkim trakom.
IZVOR: WWW.FERATA.HR