Srijeda, 18.09.2013.

Susret animatora Frame u Sinju

Ovog vikedna u Sinju će se održati susret animatora Frame za Splitsko–dubrovačko područno bratstvo.
Svake godine održava se područna škola animatora i seminar za voditelje formacije. Ove godine taj događaj Splitsko-dubrovačko područje organizira u Sinju 20., 21. i 22. rujna, u gimnaziji Dinka Šimunovića. Škola animatora služi kao obuka mladim članovima Franjevačke mladeži u animiranju i podizanju kvalitete susreta svojih mjesnih bratstava. U našem području ima 18 mjesnih bratstava: Sinj, Otok, Turjaci, Hrvace, Split-Gospa od Zdravlja, Split- Sv. Obitelj, Split- Gospa od Pojišana, Imotski, Proložac, Podbablje, Runovići, Lovreć-Opanci, Zmijavci, Vinjani, Stablina, Vrgorac, Metković i Dubrovnik-Rožat.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Smotra hrvatskog školskog filma u Sinju

U Sinju će od 18. do 20. rujna biti održana prva Smotra hrvatskoga školskoga filma, na kojoj će sudjelovati 45 osnovnih i srednjih škola iz cijele zemlje.
Organizator Smotre, čije je otvorenje najavljeno za sutra u 16 sati, je Agencija za odgoj i obrazovanje, a održava se pod pokroviteljstvom Grada Sinja. Prosudbeno povjerenstvo koje je odabralo filmove za Smotru radilo je u sastavu: Krešimir Mikić, filmolog; Miran Miošić, akademski montažer; Neven Hitrec, akademski redatelj i Stipan Istvan Filakovity, akademski redatelj. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR