Subota, 18.09.2010.

Grad Sinj pokrenuo je postupak i aktivnosti za realizaciju prijenosa prava vlasništva prostora bivšeg vojnog skladišta i strelišta "Kukuzovac“ u Sinju na Grad Sinj

Grad Sinj pred Središnjim državnim uredom za upravljanje državnom imovinom pokrenuo je postupak i aktivnosti za realizaciju prijenosa prava vlasništva prostora bivšeg vojnog skladišta i strelišta „Kukuzovac“ u Sinju na Grad Sinj.

Festival palaćinki

Kulturna udruga Košuta povodom prvog rođendana ženske klape Košute  sutra, 19. rujna, organizira  Festival palaćinki koji će se održati u školskom dvorištu u Košutama. Festival počinje u 15,00 sati ispred škole u Košutama, a prijavljeno je 10 natjecatelja, 6 muškaraca i 4 žene.

Sport

Danas, 18. rujna, se igra 5. kolo 2.HNL. Junak od 16,30 sati igra u Slavonskom Brodu protiv Croatie, dok Dugopolje gostuje u Žrnovnici kod Mosora.

U natjecanju 3. HNL Hrvace sutra, 19. rujna,  dočekuju Mladost.

U susretima 4. lige OSK danas, 18. rujna, u 16,30 kod kuće igra sa GOŠK-om, a Glavice sutra gostuju u Baškoj vodi kod Uranije.

Otvoreno SP u ribolovuSINJ – dopredsjednik Svjetske sportske ribarske organizacije ( FIPSED ) mađar Ferenc Szalay je u petak kasno popodne u  Alkarskim dvorima u Sinju otvorio 18. Svjetsko prvenstvo u lovu pastrva na brzim vodama koje se ovaj vikend održaje u Cetinskoj krajini ili točnije na rijeci Rudi u općini Otok. Otvaranju u dvorima su nazočili predstavnici ribičkih udruga  te općina i gradova ovog kraja, na čelu sa domaćinom ŠRD Cetina iz Sinja. Od političkih dužnosnika tu su bili dožupan Luka Brčić i predsjednik sinjskog gradskog vijeća Milan Smoljo. Sve je popratio i predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever. Otvaranje su uveličale Sinjske mažoretkinje, KUD Sinj te Sinjska gradska glazba, dok je program vodio poznati sinjski ekolog prof. Filip Ratković. Prvi dio natjecanja starta u subotu u 9,30 sati, te će potrajati do 14,30 sati. Zatvaranje i proglašenje pobjednika je u nedjelju u 17,30 sati u Triljskom gradskom parku, dok će zabava u 19 sati započeti u hotelu Sveti Mihovil u Trilju.
Piše:  Petar Norac Kevo
Portal www.krtica.eu

Obavijest

SAVJETI ZA VOŽNJU PO MOKRIM I SKLISKIM KOLNICIMA:
1. PROVJERITE STANJE GUMA I METLICA BRISAČA,
2. UKLJUČITE KRATKA SVJETLA BEZ OBZIRA NA VIDLJIVOST,
3. SMANJITE BRZINU VOŽNJE,
4. DRŽITE SIGURNOSNI RAZMAK IZMEĐU VOZILA, OSOBITO ZA VOŽNJU U KOLONI,
5. IZBJEGAVAJTE NAGLA KOČENJA,
6. VOZITE OPREZNO.
IZVOR: HAK