Četvrtak, 18.09.2008.

Gradonačelnik Sinja Ivan Nasić uputio pisani odgovor predsjedniku Kluba vijećnika SDP-a i HSU-a

Premda su jučer radnici Dalmatinke Nove uspjeli s braćom Ladini, dogovoriti kako će zajedno napraviti Nacrt Prijedloga zbrinjavanja viška radnika, a poslodavac danas pisanom obavijesti na oglasnoj ploči tvornice izvijestio radnike o dogovoru, politička scena vezana za Dalmatinku još je uvijek vrlo aktivna. Podsjetimo, prije pet dana Klub vijećnika SDP-a i HSU-a uputio je gradonačelniku Ivanu Nasiću zahtjev kojim su zatražili pozivanje dopredsjednika Hrvatske vlade Damira Polančeca u Sinj s ciljem rješavanja aktualnih problema u Dalmatinci Novoj. Gradonačelnik Sinja Ivan Nasić kazao nam je da je jučer uputio pisani odgovor predsjedniku Kluba vijećnika SDP-a i HSU-a Miši Varenini. Nasić je istaknuo da gradonačelnik nema direktnu ingerenciju nad Dalmatinkom Novom koja je privatna tvrtka, ali da autoritetom funkcije može utjecati da se sve ono što je dogovoreno na razini potpredsjednika Vlade RH, predstavnika Sindikata i poslodavca ispoštuje. Ivan Nasić je ustvrdio kako nema potrebe alarmirati Vladu niti ministra Polančeca jer je sve ono što je strateški partner koji ulazi u Dalmatinku, kao nova pravna osoba će se ispoštovati u zakazanim rokovima. Gradonačelnik nam je kazao kako se jutros sastao s predstavnikom strateškog partnera u Dalmatinci Novoj g. Bilićem, koji mu je kazao kako čvrsto stoji iza onoga što je potpisano, te da će se vrlo brzo raščistiti nastala situacija oko Dalmatinke Nove.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Hrvace

U Hrvacama će se sutra u 12,00 sati održati svečana sjednica Općinskog vijeća, povodom Dana Općine koji je slavi na blagdan Gospe od žalosti, 15. rujna. Sjednici će nazočiti predsavnici Splitsko-dalmatinske županije, te gradova i općina Cetinskoga kraja. Sutra će se dodijeliti i kolektivne nagrade Općine: Hrvatskom Kulturno umjetničkom društvu Peruča Hrvace za očuvanje tradicijskih običaja i kulturne baštine, te Državnoj geodetskoj upravi, Područnom uredu za katastar Split, ispostava Sinj za primjerenu suradnju i stručnu pomoć u rješavanju prostorno planske dokumentacije u svrhu izgradnje infrastrukture.
Nakon sjednice svečano će se otvoriti obnovljeni most na Panju, u čiju je obnovu županijska uprava za ceste uložila 3 i pol milijuna kuna. Rekonstrukcija mosta, po projektu prof. Jure Radića sa zagrebačkog Građevinskog fakulteta trajala je šest mjeseci. Osim mosta, uređen je i njegov okoliš te je, po uzoru na staru koja je srušena u 2. svjetskom ratu izgrađena nova kapelica.

Sljedeći tjedan počet će postavljanje kupole na Gradskom bazenu Sinj

Sljedeći tjedan počet će postavljanje kupole na Gradskom bazenu Sinj. Konstrukciju kupole postavljat će ovlaštena talijanska tvrtka. Bazen bi već od kraja idućega tjedna trebao biti natkriven, kako bi se mogao koristiti i u zimskim uvjetima.

SPORT

U utakmici 4. HNL jug OSK je jučer na svom terenu u derbiju kola bio bolji od Vinjana 2:0, a Glavice su u gostima pobijedile Gusara 1:0.
U utakmici 1. kola županijske nogometne lige Tekstilac je u Vranjicu poražen od Omladinca 4:2.

Sinj: Velibor Milošević nasrnuo na novinara EPEHE Tonija Paštara

Bivši direktor gradskog poduzeća "Gospodarska zona Kukuzovac", Velibor Milošević u četvrtak oko 11 sati verbalno a potom i fizički je napao novinara agencije EPEHA iz Sinja Tonija Paštara.
Incident se dogodio na štekatu ispred kafića Lila na trgu kralja Tomislava, popularnom okupljalištu Sinjana.
Paštar je sjedio za stolom sa jednim poznanikom i razgovarao o radioaktivnim gromobranima, temi koju je obrađivao za medije, dok je Milošević sa svojim društvom sjedio nekoliko stolova dalje.
U jednom trenutku Milošević je ustao sa svog stola te prišao stolu za kojim je sjedio Paštar i sugovornik, te se obratio Paštaru riječima "na krivom si tragu» aludirajući na članak koji je u četvrtak objavljen u Slobodnoj pod naslovom "Sinjski SDP je pogodovao braći Ladini".
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA
...

BLAGDAN GOSPE OD žALOSTII danas se nastavlja program pučkih misija u župi Hrvace u okviru proslava Dana općine i blagdana Gospe od žalosti. Od 17.30 sati danas će biti pučka pobožnost, zatim sveta misa. U 19.00 sati počinje koncert župskog zbora, a u nastavku recital prigodom 250. obljetnice utemeljenja župe i završetka najnovije obnove crkve

OBAVIJEST

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnice grada Sinja organizira odlazak u marijansko svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu. Polazak je 20. rujna, autobusom u ranim jutarnjim satima s naplatnih kućica u Dugopolju, a broj putnika je ograničen. Prijevoz do svetišta i topli obrok su besplatni. Zainteresirani se mogu prijaviti osobno tajniku udruge žarku Deliću Maćiju.

OBAVIJEST

U organizaciji planinarskog društva "Jelinak" iz Trilja u nedjelju, 21. rujna, održat će se prvi susret planinara Splitsko-dalmatinske županije "Kamešnica 2008". Početak uspona je u 8,00 sati iz sela Voštane. Ručak će biti na žlabini u 14,00 sati, a prije njega služit će se sveta misa. Pozvaju se svi planinari i ljubitelji prirode da budu sudionici susreta planinara.

"IZABERI PRAVI PUT"

Udruga za prevenciju Novi put danas, 18. rujna, provodi akciju podjele brošure "Izaberi pravi put" tiskane u vlastitoj nakladi. Brošura je namijenjena učenicima prvih razreda srednjih škola i gimnazija s područja Grada Sinja, a cilj joj informirati o radu udruge i educirati o štetnosti svih vrsta droga. Podijelit će se više od 500 primjeraka.