Utorak, 18.09.2007.

MINISTAR DRAGAN PRIMORAC U POSJETU SINJU


U hotelu Alkar održana je konferencija za novinare na kojoj Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac najavio projekt izgradnje osnovne škole fra Pavla Vučkovića i glazbene škole Jakova Gotovca na lokaciji Pazar. Nakon konferencije ministar Primorac je zajedno sa Goranom Karanom sudjelovao u prodaji karata za večerašnju humanitarnu utakmicu na Poljudu.



Nakon posjeta svetištu čudotvorne Gospe Sinjske ministar je posjetio Franjevačku klasičnu gimnaziju te osnovnu školu fra Pavla Vučkovića.




Konferenciji je nazočio i splitski pjevač Goran Karan inače član udruge: "Split Stars"; koji je pozvao sve sinjane da danas od dođu na sinjsku Pijacu i kupe ulaznice za večerašnju humanitarnu nogometnu utakmicu koja će se odigrati večeras u 18 sati na splitskom Poljudu.



Sav prihod od prodanih ulaznica bit će uručen obiteljima poginulih i stradalih vatrogasaca u požaru na Kornatu. Ovaj športski događaj humanitarnog karaktera pod
nazivom "Od srca" organizirale su humanitarne udruge "Cor Unum" (Jedno srce) i "Split Stars" koja okuplja splitske estradne zvijezde koje će izvesti i pjesmu "Ovo nije kraj" koju je za tu prigodu skladao Nenad Ninčević.

FRANO POLJAK ISKLJUčEN IZ SDP-a

Na jučerašnjem sastanku sinjskog SDP-a iz stranke je isključen Frano Poljak inače koordinator uprave Dalmatinka Nova. Predsjednica sinjske podružnice stranke Nataša Poparić kaže kako je glasovalo 12 članova , a njih 11 bilo je za isključenje.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U VOJARNI KULA

U vojarni Kula danas se održava akcija dobrovoljnog darivanja krvi .Akcija će potrajati do 14 sati , a na akciju su pozvani ročni vojnici, kandidati za kadete 5 naraštaja kadetske škole te djelatne vojne osobe. Akcija je organizirana u suradnji sa transfuzijskim odjelom KB Split.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20 sati prikazuje se američka akcijska krimi komedija Oceanovih 13. Uglavnim ulogama igraju George Clooney, Brad Pitt, Al Pacino i Matt Damon.

OBAVIJEST

Udruga Srma prikuplja odjeću i obuću za potrebe štićenika zavoda fra Ante Sekelez iz Vrlike. Mogu se donijeti odjevni predmeti za zimu poželjno džemperi, trenirke, jakne, donje rublje, čarape, ručnici i cipele ravnih potplata. Prikupljanje se vrši do 5. listopada u ulici Put kina na broju 5. i to ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom od 10 do 12 te utorkom i četvrtkom od 17 do 19 sati.

OBAVIJEST

Gradska glazba Sinj organizira audiciju za besplatni tečaj učenja sviranja na puhaćim instrumentima. Audicija će se održati u subotu, u 9,00 sati kod prof. Grge Grubišića u prostorijama Glazbe. Sve informacije mogu se dobiti na broj mobitela 091/ 693 52 72.

SPORT

Danas su na rasporedu susreti 5. kola 3. HNL u 16 i 30 Junak igra na Klisu protiv Uskoka, a Hrvace na svom terenu dočekuju Goška iz Dubrovnika.

Košarkaši Alkara u okviru priprema za početak prvenstva igraju prijateljski susret u Zadru protiv Borika.