Četvrtak, 18.08.2016.

Ususret 61. Danima Dječje alke Vučkovića


Natjecanjem za Baru sutra u 18 sati počinju 61. Dani Dječje alke Vučkovića.

Ovogodišnja manifestacija odvija se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović te gradova Zagreba i Sinja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sve je spremno za ‘Sinj Air Show 2016.’Sinj će ove subote, 20. kolovoza biti u znaku velike manifestacije ‘Sinj Air Show 2016.’ koja se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a u organizaciji Aerokluba Sinj i Grada Sinja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras otvaranje izložbe fotografija ‘Dječje Alke’


Već tradicionalno, u sklopu programa ‘Dani Alke i Velike Gospe’, Foto-video udruga Sinj priređuje izložbu fotografija.
Ovoga puta to su fotografije dječjih alki sa prostora grada Sinja. Najzastupljenije su one Vučkovića dječje alke koja je svoju tradiciju zadržala, za razliku od ostalih dječjih alki koje su uvijek bile zastupljene, ali bez kontinuiteta. Ipak, danas se one za razliku od onih ‘starih’ isprepliću po kalama i kvartovima. Tako su zabilježene davne alke ispod Žankove glavice u Rajherovom oboru, na Borićevcu, Bazani i Baljkovu mostu. Naravno, ima ih niz znakovitih i manje istaknutih, ali za djecu uvijek vrlo važnih i nezaboravnih. Oni koji slijede starije uzore i nezaboravne trenutke sreće u gađanju alke imaju svoje doživljaje i priče kroz fotografije koje sve to prikazuju.

Večeras u Galeriji Galiotović u 19 sati imat ćete priliku vidjeti preko sto fotografija koje bilježe davna vremena zabilježena kroz objektiv foto-aparata, a koja su ovom izložbom otkinuta od zaborava.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras koncert Branimira Norca


U okviru programa ‘Dani Alke i Velike Gospe’ večeras će se u klaustru Samostana Gospe Sinjske u 20 sati održati koncert Branimira Norca.

Mladi sinjski glazbenik će po treći put održati koncert klasične glazbe pred sinjskom publikom. Posjetitelje očekuje raznovrstan repertoar među kojima izdvajamo Sonatu za klarinet solo Edisona Denissova, Koncert za klarinet i orkestar u A-duru W.A. Mozarta i Temu s varijacijama za klarinet i klavir Jeana Francaixa.
IZVOR: WWW.FERATA.HR