Subota, 18.08.2012.

3. utrka lađa u organizaciji Š.R.U. Didovina



Otok – Bogat i zabavan program očekuje sve posjetitelje 25.8. u Otoku. Glavni događaj je 3. utrka autohtonih drvenih otočkih cetinskih lađa. Na rasporedu je također i revijalna utrka otočkih lađa u kojoj sudjeluju 24 posade (političari, sponzori, svećenici lađari iz Cet. krajine). Start je u 15h na Kerepu, a cilj je Kevina lađa.

Nakon revijalne utrke održati će se potezanje konopa za žene gdje sudjeluju 4 ekipe Mjesnih odbora Otoka, Udovičića, Rude i Gale. Zanimljivo će biti i natjecanje u penjanju do pršuta uz konop na staroj vrbi koje je na rasporedu u 18h. Zatim se održava spomenuta tradicionalna utrka lađa za nagrade, a prvih pola lađa će se pripetavati od Bakračeva kanala do Kevine lađe. Za sva natjecanja pripremljene su bogate nagrade.

Samu manifestaciju obogatiti će i nastupi klapa (Sv. Luka Otok i Ponistra Solin), nastup KUD-a Peruča iz Hrvaca te lokalni guslari.

Piše: Frane Šušić-Jurić
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Junak u gostima kod Mosora

Nogometaši sinjskog Junaka će danas u 17 sati u Žrnovnici protiv Mosora loviti prve bodove u novoj drugoligaškoj sezoni, s novim trenerom na čelu, ali i u ponešto izmijenjenom sastavu. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR