Četvrtak, 18.08.2011.

Sport

U Glavicama je jutros počeo 18. turnir za mlađe uzraste - pionire, mlađe pionire, početnike i mlađe početnike 4. memorijal 'Mirko Perić'. Na četverodnevnom turniru, koji se igra na igralištu NK Glavice, sudjeluju 33 ekipe iz 15 klubova s područja Dalmacije.
Utakmice se igraju tijekom cijeloga dana, a završnica turnira za sve kategorije igrat će se u nedjelju poslijepodne, kada će biti i prigodni program te podjela priznanja i nagrada najboljim ekipama i pojedincima.
Organizator turnira je Škola nogometa Glavice, a dio je manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe'.


ŽOK Sinj po peti put, u sklopu manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe', organizira odbojkaški turnir na otvorenom igralištu kod kina. Na turniru će uz Sinjanke nastupiti najbolje mlađe kadetske i kadetske ekipe iz županije: Split 1700, Kaštela DC, Makarska i Marina Kaštela. Turnir se igra u petak i subotu od 17 do 22 sata. Prvoga dana u 19,30 sati igra se revijalna utakmica najmlađih odbojkašica Sinja i Stobreča. Pozivamo sve ljubitelje sporta da svrate i pogledaju sve ljepote koje nudi odbojka.


U Dicmu se, na športskom centru kod zgrade osnovne škole, igra tradicionalni malonogometni turnir 'Ante Tonći Brkić', kojeg su u čast i spomen poginulim braniteljima iz Domovinskog rata s područja Dicma organizirali Općina Dicmo i Udruga malog nogometa Dicmo.
Sinoć su postignuti sljedeći rezultati:
Jukić Dam – Buffet Sinobor 5 : 4
Garaža Pujanke – MNK Cista Velika 7 : 0
Diskont Toni – C.B. Most Trilj 2

Večeras su na rasporedu nove tri utakmice. U 20,30 sati sastaju se UNHSDR i Ekipa sa šanka, u 21,30 Konoba Tomić i Staklo, a u 22,30 Dubova feta i Gala.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

DVD Trilj otputovao u Hanau

Uprava i članovi DVD Trilj otputovali su u Njemačku, u posjet vatrogascima iz Hanaua, koji ove godine slave 150 godina od osnutka.
Prijateljstvo triljskih vatrogasaca s kolegama iz Hanaua traje već nekoliko godina, a povezali su ih Triljani koji rade i žive u tom njemačkom gradu. Vatrogasci iz Hanaua donatori su triljskog DVD-a kojem su, osim vrijedne vatrogasne opreme darovali i vatrogasno vozilo. Redoviti su gosti Grada Trilja i triljskih vatrogasaca povodom blagdana Svetoga Mihovila i Dana Grada.

Članovi DVD-a Trilj tijekom trodnevne proslave prijateljima iz Hanaua uručit će zahvalnicu za brojne donacije te povelju za doprinos vatrogastvu na području Grada Trilja koju je potpisao gradonačelnik Ivan Šipić.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U ljetnom kinu na gradskom bazenu u Sinju samo večeras prikazuje se romantična komedija 'Buntovnik'. Početak je u 20,30 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer su policijski službenici PP Sinj temeljem naloga obavili pretragu ugostiteljskog objekta  i obiteljske kuće u vlasništvu 47-godišnjaka. Pronađen je zamrzivač otuđen dana 15.08.2011.g., u mjestu Strmendolac, iz kuće u vl. 51-godišnjaka. Pretragom kuće pronađen je pištolj s pripadajućim streljivom, te više komada streljiva različitog  kalibra, 15 tuljaka punjenih dinamitom i  sporogoreći štapin. Tijekom pretrage 47-godišnjak je prijetio smrću policijskim službenicima. Uhićen je i u tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje.
IZVOR: PU SD

Prohodnost cesta

U cijeloj se zemlji vozi uz povoljne vremenske uvjete, bez zastoja.

Pojačan je promet duž jadranske obale i u Istri posebice na Istarskom ipsilonu gdje se vozi u koloni od oko 2,5, km prema GP-ima Plovanija i Kaštel.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zatvoreni su:
- na čvoru Nova Gradiška izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda,
- na čvoru Slavonski Brod-zapad izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba.

Za sav promet zatvorene su državne ceste:
- D22 Novi Marof-Sudovec,
- D34 državna cesta kroz Slatinu,
- D38 Ruševo-Đakovo,
- D45 V. Zdenci-Hercegovac i
- D212 Zmajevac-Batina.
IZVOR:HAK
...