Srijeda, 18.08.2010.

Petar Malbaša: Snimke sam predao Gotovini i MORH-u, a ne HaaguVeć danima ne prestaju pozivi potpore ratnom snimatelju Petru Malbaši, čiji je dokumentarac oduševio gledateljstvo, ali je potom hrabri snimatelj tekstom u tjedniku Globus grubo napadnut od neimenovanog izvora.

U razgovoru za DalmacijaNEWS Petar Malbaša progovara o tome, o ratnim danima i Oluji, o svom odnosu s generalom Antom Gotovinom, te iskustvima s njegovim odvjetnicima Lukom Mišetićem i Marinom Ivanovićevim.

Naime, povodom Dana pobjede i hrvatskih branitelja u prepunim Alkarskim dvorima u utorak navečer, 3. kolovoza, prikazana je pretpremijera dokumentarnog filma HTV-ovog ratnog snimatelja iz Sinja Petra Malbaše pod nazivom: "15 godina od Oluje - 5 godina od Sinja do Knina". Dva dana kasnije, na sam praznik u večernjem terminu u 20 sati i 10 minuta, film je prikazan i na HTV-u. Reakcije – odlične, i gledatelja, i novinara, i filmskih kritičara. Opširnije na Dalmacija NEWS
IZVOR: Dalmacija NEWS

Sinj-Split 15,00 kuna

Nastavlja se rat putničkih prijevozničkih tvrtki na području Cetinskog kraja. Nakon što je Uprava Autoprijevoza snizila cijene putnih karata na relaciji Sinj–Split–Sinj s 25 na 20, odnosno 15 kuna, isto su napravili i prijevoznici "Litre tours" i "Šabić bus".
Anđelko Milanović Litre, direktor “Litre tours”-a kazao je kako je snižavanje cijena karata pokušaj Autoprijevoza da uništi privatne prijevoznike i eliminira konkurenciju kako bi u konačnici cijenu putne karte povisili na 30,00 kuna. Direktor “Litre tours”-a kazao je kako je, uz prijašnjih pet, nedavno dobio dopusnice za četiri nove linije, te ističe kako ga Autoprijevoz, odnosno Mate Jujnović i Promet Makarska neće uništiti. Tvrdi kako će on i drugi mali prijevoznici znati odgovoriti na ovaj udar.  “Litre tours” je cijenu karte prema Splitu s dosadašnjih 18 snizio na 15 kuna i to na svim linijama, a mjesečni pokaz za radnike od 1. rujna bit će za 100,00 kuna niži, odnosno cijena će mu biti 400 kuna.  
Autoprijevoz ima dvije cijene karata na istoj relaciji. Karte po nižoj cijeni se naplaćuju u sate kada voze i privatni prijevoznici, a po višoj kada prema Splitu voze samo autobusi Autoprijevoza. Milanović Litre tvdi kako je to dokaz da Jujnović želi uništiti privatne prijevoznike.

Kronika 93

U triljskom naselju Košute oko 14,00 sati izbio je požar u kojem je izgorjelo oko 3 tisuće metara kvadratnih trave i niskog raslinja. Vatra, koja se na 50–ak metara približila stambenom objektu, zahvatila je i mladi voćnjak, no zahvaljujući brzoj intervenciji DVD-a Trilj spriječeno je njeno širenje. Požar je lokaliziran oko 15,00 sati a potom je  i ugašen

Obavijest iz "Vodovoda i čistoće"

Zbog radova na vodovodnoj mreži sutra, 19. kolovoza, će, od 8,00 do 10,00 sati doći do prekida u snabdijevanju vodom na području grada Sinja i to u ulicama: Put Odrine, Brekin put, Ivaniša Nelipića, Ivana Frankopana, Šilanovac i Vrlička ulica–od kuće Botica do Jakinog gumna. Iz “Vodovoda i čistoće” mole potrošače da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 19. kolovoza, od 8,00 do 12,00 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području Hrvaca, naselja Donji Bošnjaci i Marunice. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

Aukcija vina ZAJEDNO 2006

Revija Svijet u čaši i njen izdavač poduzeće MAM-VIN d.o.o. organiziraju aukciju vina ZAJEDNO 2006 koja će trajati od 15. srpnja do 15. studenoga 2010. Aukcija se organizira u dobrotvorne svrhe, za Zakladu kap za slap sa sjedištem u Splitu, u Kliškoj ulici  b.b.

Aukcija se odvija prijavama telefonom, telefaksom i pismom te putem interneta, na gore navedenim web stranicama. Na dražbu se stavljaju magnumi (boce zapremnine 1,5 litre) s crnim vinom ZAJEDNO 2006 od sorata Cabernet sauvignon, Merlot, Syrah i Malbec,...

Josip Borković ostaje ravnatelj OŠ Marka Marulića

Školski odbor osnovne škole Marka Marulića nakon dužeg razdoblja jučer je izabrao ravnatelja škole, odnosno potvrdio je dosadašnjeg Josipa Borkovića. Za mjesto ravnatelja natjecala su se tri kandidata, a Borković je dobio 7 od 9 glasova.

Obavijest

U organizaciji Udruga SUK i SKUP u vojarni Ivaniša Nelipića održavaju se projekcije dokumentarnih filmova.
Večeras su na programu „Engleski kirurg“ i „Heavy metal in Baghdad“. Program počinje u 20,30 sati.

Sport

Sinjska ekipa Šabalala osvojila je 2. mjesto na košarkaškom natjecanju Svjetskih igara mladih, koje se održalo u Splitu. U finalu su izgubili 21:16 od ekipe iz Đakova. Najbolji igrač turnira je član Šabalala Roko Budić, igrač triljske Cetine.
Sinjani su bili i najbolji u izvođenju slobodnih bacanja.

Pobjednici 2. memorijalnog boćarskog turnira Baja Stipanović u Hrvacama je ekipa Rico iz Splita koja je s 2:0 pobijedila ekipu Brčić Šušak. Na turniru, kojeg je pokrovitelj bila Općina Hrvace, sudjelovalo je 60 ekipa. Finalni susret igran je na boćalištu Panj.

U polufinalu 17. Turnira na male branke, koji se igra na starom košarkaškom igralištu, večeras se u 20 sati sastaju Sutina i Košarkaško a u 21,00 sat igraju Pelinovac i Suhač comerce.