Utorak, 18.08.2009.

FILMSKI FESTIVAL

Udruga SKUP organizira Filmski festival na kojem će se prikazati nekoliko vrlo zanimljivih i nagrađivanih dokumentarnih filmova. Festival će se održavati u četvrtak i petak, kazao nam je tajnik Udruge Mario Despotović. Prvi će biti prikazan film Mark Isaaka "Sve je bijelo u Barkingu". Film donosi odgovore na pitanja: Jedu li Englezi meso s kostima? Smrde li crnci i zašto glođu žilave kravlje papke? I zbog čega bi najtolerantniji britanski Albanac svoga sina oženio za bilo koga, samo za Srpkinju ne. Ovaj film pobjednik je zagreb Dox-a 2008. Projekcije počinju u 20.30 sati u pivnici D.C.D.M , u prostoru bivšeg restorana Dalmacija u Vrličkoj ulici.

"DAN ANTIKE-SINJ 2009."

U organizaciji Turističke zajednice Grada Sinja, sutra će se održati međunarodna priredba "Dan Antike - Sinj 2009." U programu će sudjelovati gosti iz Rima "Gruppo Storico Romano" koja će prikazati stare Antičke rimske vojne strategije; Gradsko kazalište mladih iz Viteza u BiH koji će izvesti performans "Rat Batona" bitke između Ilira i Rimljana, sinjska udruga Promotor kulturnog događaja "Laberije" koja će odigrati 4. revijalnu utakmicu Delmata i Rimljana i žudije iz Imotskoga. Program će početi u 20,00 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana. Prije toga svi sudionici će održati mimohod ulicama grada.

PRIOPćENJE ZA JAVNOST SINJSKOG HSS-a

Sinjski HSS uputio je priopćenje za javnost u kojem poziva Miroslava Baraća da vrati vijećnički mandat stranci. Među ostalim u priopćenju stoji kako je Barać naprasno i neodgovorno prekinuo dobru suradnju koalicijskih partnera HDZ-a i HSS-a.

OBAVIJEST

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan i direktor Turističke zajednice Sinj Ante Latinac sutra, 19. kolovoza, će uručiti nagrade vlasnicima najljepših okućnica i balkona na području grada. Podsjetimo najljepšu okućnicu imaju Stipe Medvid s Radošića, te Ivan Katić i Davor Vučković iz Brnaza. Najljepši balkon je Ane Kovačević iz Sinja. Izbor su tradicionalno organizirali Turistička zajednica Sinj, Grad Sinj i Hit radio.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organizira još jednu akciju dragovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati u petak, 21. kolovoza, u prostorijama Društva u Sinju, od 9 do 13 sati. Pozivaju se davatelji krvi i druge punoljetne zdrave osobe da dođu na akciju kako bi se prikupio što veći broj doza za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.

SPORT

Danas, 18. kolovoza, u sportskoj dvorani počinje međunarodni turnir u košarci za kadete. Nastupit će mlađi kadeti iz Ljubljanje, Italije, šibenika i Sinja. Početak je u 18 sati, a završnica će se igrati u četvrtak.