Ponedjeljak, 18.08.2008.

SASTANAK RADNIKA DALMATINKE O PROBLEMIMA PROVEDBE POTISANOG "SPORAZUMA"



Odvjetnik radnika "Dalmatinke Nove" Zoran Vujanović i predsjednica Nezavisnog sindikata Iva Radonja danas su ispred tvornice održali sastanak sa 50-tak radnika koji su se okupili ispred tvornice. Sastanak je održan kako bi se radnici informirali o načinu provedbe potpisanog sporazuma između poslodavaca i Uprave. Sindikalisti su radnicima iznijeli dva problema s kojima se susreću pri realizaciji sporazuma: ponovna neisplata plaće koja je trebala ići 15. kolovoza i nepoštivanje sporazuma za dogovor koji je potpisan u dijelu oko zbrinjavanja radnika. Iz uprave Dalmatinke ni nakon nekoliko telefonskih poziva nitko nam se nije javio kako bi potvrdio ili demantirao navode radnika.

OBAVIJEST IZ OPćINE HRVACE

Općina Hrvace pozvala je mještane, kulturne i sportske udruge, ustanove, vjerske zajednice i političke stranke da svoje prijedloge za dodjelu javnih priznanja u pisanom obliku dostave u Općinu do kraja kolovoza.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

U okviru kulturno sportske i zabavne manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" - sutra, 19. kolovoza, će se u Gradskoj knjižnici od 20 sati predstaviti knjiga "Otrgnuta tišina" triljske autorice Irene Grubišić čabo.

Na gradskom stadionu u Sinju drugi dan je "Otvorene škole nogometa" za djevojčice i dječake koji je i ove kao i prethodne 3 okupio veliki broj djece od 6 do 13 godina. Program će potrajati još tri dana.

11. MEđUNARODNA GALOPSKO-KASAčKA PRIREDBA "OLUJA 95"

Jučer je u Polači održana 11. Međunarodna galopsko-kasačka priredba "Oluja 95" u organizaciji Galopskog kluba"Oluja" iz Polače i Hrvatskog galopskog i kasačkog saveza. Na hipodromu "Ravni kotari" održane su tri kasačke i četiri galopske trke u kojima su odlične rezultate ostvarila grla Sinjskih i Cetinskih klubova u kojima su nastupili. U trci na 1300 metara za dvogodce 4. je bila "Opera" vlasništvo Blaža šepčeka ovo joj je bio prvi start. U međunarodnoj trci na 1600 metara nastupili su engleski punokrvnjaci od 3 godine i stariji. Nastupilo je osam grla. Prvo mjesto osvojila je "Sofora" iz Zagreba s džokejom Tajanom šešok Grdak, drugo mjesto osvojio je "Ivan Namunjeni" s džokejom Zlatkom Omeragićem iz GK Vreba Hrvace, četvrti u ovoj utrci bio je "Belami" Blaža šepčeka.
U glavnoj trci dana u fantastičnoj borbi prva ciljem prošla "Antartka" iz Galopskog kluba Mustang, s džokejom Tikom Vujkovićem i tako osvojila kup "Oluja 95". Drugo mjesto pripalo je grlu "Astala luce" iz Galopskog kluba Vreba, treća je bila "Parisflo", a četvrto mjesto zauzeo je "Magambo" vlasništvo Blaža šepčeka.

SPORT

Pobjednik Turnira na male branke "Sinj 2008.", koji je sinoć završen, je ekipa Brnaza koja je u finalu pobjedila ekipu Spandao 003 rezultatom 2-0. Treće mjesto pripalo je Torcidi Dicmo koja je s 3-1 bila bolja od Sutine. U revijalnoj utakmici između Torcide Otok i Bad Blue Bojsa Sinj rezultat je bio 4-4. U razigravanju kaznenih udaraca bolja je bila Torcida i pobjedila 5-4. Najbolji igrač turnira je Igor Vidalina iz Brnaza dok je najbolji strijelac Tomislav Gaurina iz Spandau 003.

KINO DANAS

U gradskom kinu se prikazuje američki film "Ruska obećanja". Priča prati misterioznog i karizmatičnog Rusa, dugogodišnjeg vozača i 'čistača' jedne od najozloglašenijih mafijaških obitelji u Londonu. Početak filma je u 20 sati i 30 minuta.