Subota, 18.08.2007.

52. VUčKOVIćA ALKA

U naselju Vučkovići jučer su počela natjecanja za 52. dječju Alku. Baru je pobijedio alkarić Vučina sa ukupno 15 punata nakon pripetavanja sa alkarićem šnicelom. Kao nagradu dobio je uramljenu sliku i četiri kilograma sladoleda. Danas je natjecanje za čoju koje počinje u 17 sati. U nedjelju, s početkom u 17,00 sati održat će se dječja Alka. Ove će godine na Vučkovića dječjoj alci nastupiti 20 mališana. Alka se održava pod pokroviteljstvom Grada Sinja i Viteškog alkarskog društva.

OBAVIJEST

Policijska postaja Sinj u suradnji sa Lovačkom udrugom «Tovarnica» iz Tijarice organizira pretres terena na Kamešnici u potrazi za nestalim Tonćem Lukačom. Pozivaju se svi članovi Udruge kao i ostali dragovoljci da se jave na zborno mjesto u Gornje Voštane u nedjelju, u 5 sati i 30 minuta. Preporučuje se svima da sobom ponesu dovoljno zaliha vode, prikladnu obuću i odjeću te mobilne aparate. Organizirani pretres trajat će do 12,00 sati.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj u ponedjeljak organizira još jednu akciju dragovoljnog darivanja krvi u svojim prostorijama. Kao i u prethodnim akcijama krv je namijenjena transfuzijskom odjelu kliničke bolnice u Splitu, na kojem nedostaje krvi svih krvnih skupina. Akcija će trajati od 9 do 13 sati.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."

U okviru manifestacije Dani Alke i Velike Gospe danas će se na Trgu dr. Franje Tuđmana folklornim izvedbama predstaviti KUD župa Grab i gosti iz termola u Italiji.

U galeriji Galiotović postavljena je izložba fotografija
«Alka foto art», fotografa Maria Periše. Izložba se može pogledati od 09,00 do 12,00 i od 17,00 do 22,00 sata.
U muzeju Cetinskoga kraja u Sinju do kraja kolovoza može se pogledati izložba radova u staklu Antona Vrlića

KINO DANAS

U sinjskom kinu do nedjelje će se prikazivati američki akcijski avanturistički triler Umri muški 4., s Bruceom Willisom u glavnoj ulozi.

"OPEN FUN FOOTBAL SCHOOL"

Danas od 9,00 sati do srijede na gradskom stadionu u Sinju održavat će se treći Open fun football school. Nositelj projekta priznatog od strane UEFA-e je Zajednica športskih udruga Grada Sinja.

"CIKLOTURISTIčKI MBT MARATON"


U organizaciji turističkih zajednica Grada Sinja, Vrlike i županije Splitsko-dalmatinske danas će se održati prva međunarodna biciklistička utrka naziva «Zagora 2007».
Start je u Vrlici u 16,00 sati, a očekivani dolazak u Sinj u 20,00, gdje je organiziran kulturno - zabavni program u. Zainteresirani se trebaju javiti u turističke zajednice u Sinju ili Vrlici.

SPORT

U organizaciji Odbojkaškog kluba Sinj, na košarkaškom igralištu danas će se održati turnir odbojkašica. U 17,00 sati sastat će se Split 2 i Marina Kaštela, a u 18,00 sati igraju Sinj i Makarska, nakon čega će se igrati susret za treće mjesto i finale.

Grla iz većine galopskih klubova s područja Sinja sutra će nastupiti na galopskoj priredbi u ravnim Kotarima u mjestu Polača. Početak je u 14,00 sati.

Rukometašice Trilja i Lokomotive u Trilju održavaju zajedničke pripreme. Treninzi su nastavak suradnje ova dva kluba sukladno ugovoru koji su potpisali 01.srpnja ove godine. Sve treninge vodi profesor Zvonarek.

Nogometni klub Hrvace vrši upis djece od 7 do 18 godina. Upis se obavlja svaki dan na igralištu NK Hrvace od 18,00 do 19,00 sati.