Četvrtak, 18.08.2005.

OBAVIJEST IZ "VODOVODA I čISTOćE" SINJ

Protekle noći u užem centru grada došlo je do pucanja vodovodne cijevi. Djelatnici vodovoda i čistoće pristupili su popravku cijevi od 8 sati i 30 minuta nakon čega je došlo do prekida u snabdjevanju vodom kućanstvima u užem dijelu grada. Popravak cijevi trebao bi završiti do 16 sati.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Sinjski Crveni križ u suradnji sa dobrovoljnim darivateljima krvi iz Hrvaca organizira 13-tu ovogodišnju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati sutra od 9 do 13 sati u restoranu Vreba u Hrvacama. Iz Crvenog križa umoljavaju sve zdrave osobe između 18 i 65 godina života da se odazovu ovoj humanoj akciji zbog pomankanja krvnih zaliha u kliničkoj bolnici Split.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE"

Ljubiteljima glazbe danas kroz manifestaciju Dana Alke i Velike Gospe osigurana su dva koncerta , od 19,30 minuta u crkvi Gospe Sinjske najavljen je koncet klasične glazbe pijanistice Maje Zec i Lane ćosić na flauti.

Klapa Sinj i njihovi gosti od 21 sat u alkarskim dvorima održati će koncert koji je već dva puta bio odgađan zbog vremenskih neprilika.

U Galeriji Galiotović se još uvijek mogu pogledati izloženi likovni radovi akademskog slikara Mirka Stojića i sinjanke Marije Domjanović.

Vjerska proslava dana Velike Gospe završava u nedjelju svetom misom od 19 sati nakon čega će biti i posveta djece Gospi Sinjskoj.

BLAGDAN U JABUCI

U nedjelju na Gazu u Jabuci slavi se Gospina osmina. Procesija od kapelice do mjesta održavanja slavlja počinje u 10,30. Koncelebriranu svetu misu predvodi i propovjeda fra Bože Vuleta. Misu će pjevati mješoviti župni zbor pod ravnanjem sestre Vedrane Ivišić. Poslije mise održati će se i bogati kulturni program.

Nedjelja na Gazu obilovati će i sa sportskim događanjima. Tako će se održati turniri u seoskim sportovima naselja Cetinskog kraja. Uz uobičajene sportove potezanje konopa i klipa, bacanje kamena s ramena, natjecatelji će se nadmetati u obaranju na gredi iznad rijeke Rude i bacanje balote u Alku preko rijeke.

ODGOđEN ALKARSKI PADOBRANSKI KUP

Alkarski padobranski kup, koji je trebao početi sutra, odgađa se do slijedećeg vikenda.

VUčKOVIćA ALKA

U petak počinje i jubilarna 50. Vučkovića dječja alka. Događanja će početi od 18 sati natjcenjem za Baru, a potom organizatori najavljuju pučku feštu. Sinjsko kulturno ljeto i ove godine simbolično će zatvoriti pobjednik Vučkovića dječje Alke u nedjelju 21. kolovoza.

NOGOMETNI KAMP U GLAVICAMA

Na terenima nogometnog kluba Glavice otpočeo je nogometni kamp za dječake i djevojčice koji će trajati do nedjelje kada će se u 12 sati održati završna svečanost, ovaj edukativno-sportski kamp organizira se pod ingerencijom UEFA-e s ciljem upoznavanja djece sa nogometnom vještinom, a u pauzama treninga sa njima se radi i drugi oblici učenja i zabave.

Ističemo kako je u program uključeno 192 djece od kojih je 70 djevojčica. Kapacitet kampa je popunjen do posljednjeg mjesta. S djecom radi 22 posebno educirana trenera od 9 do 14 sati..

VRIJEME

Prevladava sunčano i toplo vrijeme. Poslijepodne mogući pljuskovi. Dnevna temperatura zraka kretati će se između 25 i 28 stupnjeva Celzijevih.