Četvrtak, 18.07.2019.

10. Memorijalna regata – spust čamcima rijekom Cetinom

 
Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko–dalmatinske županije organizira jubilarnu 10. po redu, tradicionalnu memorijalnu regatu-spust čamcima rijekom Cetinom.

U nedjelju, 21. srpnja održati će se deseta po redu memorijalna regata Cetinom, koja je posvećena poginulim i umrlim braniteljima Cetinskog kraja, a u znak sjećanja na 25. kolovoza 1991., kada su cetinski dragovoljci napali vojarne bivše JNA.

Regata će okupit veliki broj sudionika koji se žele okušati u ovoj jedinstvenoj manifestaciji.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pukovnik Petar Gabrilo alkarski barjaktar

 
Alkarski vojvoda Boško Ramljak obznanio je kako će barjaktar na ovogodišnjim alkarskim svečanostima biti pukovnik Hrvatske vojske Petar Gabrilo.

Ovaj 49-ogodišnji djelatni pukovnik HV-a visoko je obrazovani časnik, magistar prava. Dragovoljac je Domovinskog rata. Tijekom svoje službe obnašao je mnoge zapovjedne i operativne dužnosti. Završio je visoke vojne škole. Sudjelovao je u više međunarodnih mirovnih misija. Nositelj je nekoliko odlikovanja, te više puta nagrađivan i pohvaljivan.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alkafest: Nakon ‘Žena u crvenom’ stiže ‘Punjena paprika’

 
U Sinju su sinoć, u okviru 3. Međunarodnog kazališnog Alkafesta, gostovali glumci Amaterskog kazališta Gospić, koji su izvelu predstavu ‘Žene u crvenom’.

Riječ je o komediji koja govori o četiri potpuno različite žene, koje se unatoč godinama, poslu i društvenom statusu potpuno razumiju, U svakoj od njih javljaju se previranja između vlastite krhkosti i  vlastite snage. Kroz mahanje oružjem, pjevanje i pokoju psovku te izražavanje vlastitih osjećaja vode publiku vlastitim šarmom i duhovnošću, one su čelične žene u crvenom.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR