Srijeda, 18.07.2012.

Prioćenje Odbor gradske organizacije HSS-a Sinj

Poštovane sugrađanke i sugrađani, nakon dužeg vremena sinjski HSS ima priliku javno iskazati svoje zadovoljstvo zbog neke aktivnosti gradonačelnika Ivice Glavana.
U konkretnom slučaju riječ je o najavi znanstvenog skupa o velikom hrvatskom domoljubu i jednom od najistaknutijih članova u povijesti HSS – a dr. Tihomilu Rađi, kojemu je, kako u samom HSS – u, tako i u njegovom gradu nanesena nepravda i gdje se samo potvrdila ona narodna izreka da je u svom selu najteže biti prorok.
...

Izbio požar iznad Roža

Jučer oko 16 sati i 50 minuta u Kamešnici, iznad sela Rože izbio je požar otvorenog prostora. Požar je još uvijek aktivan, a gori trava i hrastova šuma. U gašenju sudjeluju vatrogasci iz Sinja i Trilja uz pomoć 2 Canadaira.
IZVOR: WWW.FERATA.HR 

Predstavljanje knjige Jagode Šimac

U Alkarskim dvorima danas u 21 sati biti će upriličeno predstavljenje knjige 'Na međama najdaljnjijim', autorice Jagode Šimac. Moderator predstavljanja će biti glavni urednik Sinjskih novina Vito Perić, o knjizi i autorici će govoriti profesor Neven Filipović Grčić, ulomke iz knjige će čitati Lovrin Tomašević, a u glazbenom dijelu će nastupiti Pavle Perić (gitara).

Autorica je rodom Sinjanka. Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu stekla je zvanje profesorice književnosti i jezika. Živi u Švicarskoj, radi kao prevoditeljica i knjižničarka, a u slobodno vrijeme piše. U međuvremenu je završila poslijediplomski studij za informaciju i dokumentaciju u Luzernu. Trenutno je zaposlena u Sveučilišnoj knjižnici u Bernu.

Knjiga 'Na međama najdaljnijim' je povijesni roman koji obuhvaća događanja u Sinju i Cetinskoj krajini u razdoblju od 1690.g. do 1715.g. U tom razdoblju roman prati sudbinu nekoliko obitelji prepoznatljivih sinjskih prezimena, njihovu borbu za opstanak u tim teškim i opasnim vremenima. Organizator ovog predstavljanja je Kulturno umjetničko središte Sinj, a pokrovitelj Grad Sinj.

IZVOR: WWW.FERATA.HR