Ponedjeljak, 18.07.2011.

Javni poziv za prijem vježbenika volontera-Obavijest o rezultatima usmenog intervjua, Rang lista i Zaključci o odabiru kandidata

Dana 15. srpnja 2011. godine u  prostoriji Gradske vijećnice Grada Sinja proveden je postupak prethodne provjere znanja i sposobnosti po javnom pozivu  za prijam vježbenika volontera u Gradsku upravu Grada Sinja, usmeni intervju s kandidatima koji su na pisanom testiranju ostvarili minimalno 50 % točnih odgovora. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Delegacija iz Sinja kod nadbiskupa

Izaslanstvo VAD-a, Grada Sinja i Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske primio je jutros splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, koji je prihvatio poziv na 296. Alku.
U sinjskom izaslanstvu bili su dopredsjednik VAD-a Dinko Bošnjak, vojvoda Ante Vučić, tajnik VAD-a Ivan Nasić i član Upravnog odbora Boško Ramljak, gradonačelnik Sinja Ivica Glavan i gvardijan fra Bože Vuleta. O tijeku priprema za ovogodišnje alkarske svečanosti nadbiskupa Barišića upoznao je dopredskednik VAD-a Dinko Bošnjak. Razgovaralo se i o pripremama za 300-tu obljetnicu čudesne obrane Sinja.
Nadbiskup Barišić obećao je kako će učiniti sve da do 300-te obljetnice izaslanstvo VAD-a u audijenciju primi papa Benedikt XVI, te da će uputiti zajedničku pozivnicu zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću da nazoči na ovogodišnjoj ili nekoj od budućih Alki.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nastavlja se turnir Maligana

Večeras se nastavlja turnir na male branke 'Sinjski maligano 2011', koji se igra na starom košarkaškom igralištu kod kina.
Parovi za danas:
19:45h Sutina - Ekipa s termina
20:30h Pizzerija Fantasia - Padobranci
21:15h Fast food Popaj - B 58
22:00h Suhač Commerce - Restoran Feniks
22:45h Kumovi Dicmo - Maligani

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Frigus Lumen opet 'uništa'!Ni nakon produženog roka za uplatu tvrtka Frigus Lumen iz Gale nije uplatila 27 milijuna kuna na račun Trgovačkog suda u Splitu za kupnju sinjske tvornice Dalmatinka Nova d.d. u stečaju.

Podsjećamo, Frigus Lumen javio se na usmenu dražbu za kupnju Dalmatinke Nove d.d. u stečaju, koja je održana na Trgovačkom sudu u Splitu 18. svibnja ove godine, te je uplatio 200 tisuća kuna jamčevine. Preostali iznos od 27 milijuna kuna obvezao se uplatiti u roku od 30 dana, odnosno do 18. lipnja.

Kako se to nije dogodilo, Frigus Lumen je zatražio produljenje roka do 15. srpnja, što je Odbor vjerovnika Dalmatinke Nove prihvatio.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Jeftinija voda za socijalno ugrožene mještane

OTOK – U  prostorijama Općine Otok je održana  17. sjednica Općinskog vijeća. Iz dnevnog reda izdvajamo donošenje odluke o izboru najpovoljnije ponude za održavanje nerazvrstanih cesta i poljskih putova na području Općine Otok.
Još treba kazati da je na sjednici  odlučeno i da će umanjenu cijenu isporučene vode nužne za osnovne potrebe kućanstva plaćati socijalno ugroženi građani, odnosno obitelji i samci koji kod nadležnog Centra za socijalnu skrb ostvaruju pravo na novčane naknade i potpore za uzdržavanje.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Prohodnost cesta

Promet je pojačan na autocesti A1 i A 6, Rijeka-Zagreb u smjeru mora, na autocesti A2 Zagreb-Macelj, od graničnog prijelaza Macelj u smjeru unutrašnjosti i na autocesti A3 Bregana-Lipovac, u oba smjera.
Na naplatnim postajama Lučko,Trakošćan, Zaprešić i Ivanja Reka nema dužih čekanja.

Zbog pojačanog prometa mogući su kraći zastoji na dionicama cesta gdje traju radovi kao i duž jadranske obale na prilazima turističkih odredišta.

Mjestimice mokrih i skliskih kolnika ima u Gorskom kotaru.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).
IZVOR: HAK
...